Buzz

Η Σεϊλίν Γούντλεϊ συλλαμβάνεται σε διαδήλωση διαμαρτυρίας

στα 10

Η πρωταγωνίστρια του «Divergent» συνελήφθη χθες στη Βόρεια Ντακότα σε ειρηνική πορεία των γηγενών της φυλής Σιου εναντίον της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Dakota Access Pipeline.

Η Σεϊλίν Γούντλεϊ συλλαμβάνεται σε διαδήλωση διαμαρτυρίας

Είναι μία διαμαρτυρία που μετρά μήνες τώρα. Στην περιοχή της Βορείου Ντακότα, στο σημείο που ο ποταμός Κάνονμπολ εκβάλλει στον κραταιό Μισούρι, χιλιάδες κάτοικοι περισσότερων από 90 εθνών και φυλών γηγενών Αμερικανών, κυρίως μέλη της φυλής των Σιου, έχουν κατασκηνώσει σε καταυλισμό και τελούν καθημερινά πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα ώστε να τερματιστούν οι εργασίες κατασκευής του Dakota Access Pipeline, ενός πετρελαιαγωγού συνολικού κόστους 3,2 δισ. ευρώ και μήκους 1.880 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει ως και περισσότερα από 500.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα σε ένα διυλιστήριο στο Ιλινόι, κοντά στο Σικάγο, διασχίζοντας τη Νότια Ντακότα και την Αϊόβα.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως, πρώτον, ο αγωγός θα περάσει πάνω από ιερά εδάφη τους (αρχαία νεκροταφεία), αλλά το κυριότερο: θα μολύνει ανεπανόρθωτα το πόσιμο νερό του ποταμού, προκαλώντας ανεπανάληπτη περιβαντολλογική καταστροφή. Η φυλή των Σιου (Standing Rock Sioux Tribe) έχει προβεί σε μηνύσεις και η δικαστική διαδικασία έχει σταματήσει τα έργα προς το παρόν αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Στο πλευρό των διαδιαλωτών έχουν σταθεί αρκετεί διάσημοι από τον τελευταίο Απρίλιο - όπως ο Μαρκ Ράφαλο και η Σούζαν Σαράντον.

Δείτε ακόμη: O Τζος Γουίντον, οι Avengers και ένας στρατός από διάσημους σταρ στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον!

shailene woodley 607 1

Εκείνη όμως που βρίσκεται συχνά και ηχηρά στη Βόρεια Ντακότα είναι η, γνωστή για τις περιβαντολλογικές της ανησυχίες, Σεϊλίν Γούντλεϊ. Είχε μάλιστα εμφανιστεί στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μιλήσουν για την οικολογική επικείμενη καταστροφή και την ασέβεια που οι ανασκαφές και τα έργα δείχνουν στους γηγενείς λαούς της περιοχής.

Χθες μάλιστα συνελήφη. Το έκανε γνωστό η ίδια σε LIve Feed της στη σελίδα της στο Facebook. Οι κατηγορίες ήταν «παραβίαση ιδιοκτησίας». Οδηγήθηκε με χειροπέδες στο τμήμα της περιοχής.

«Δε θέλω να κάνω ένα φθηνό αλά "Divergent αστείο", αλλά η σύλληψή μου αυτό μου θύμισε» είπε η Γούντλεϊ στην κάμερα του κινητού που μετέδιδε live.

shailene woodley 607

Ωρες αργότερα, ενώ καταχωρήθηκε η σύλληψή της και βγήκε η φωτογραφία της και ο φάκελός της, αφέθηκε ελεύθερη.

Ο ατζέντης της έκανε επίσημη δήλωση όπου «η Σεϊλίν ευχαριστεί για τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, αλλά παρακαλεί η συμπαράσταση αυτή να μεταφερθεί εκεί που πρέπει: στους διαδηλωτές ιθαγενείς».

Shailene Woodley Dakota

Διαβάστε περισσότερα: