Buzz

Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Αποικοι του Κατάν» γίνεται ταινία

στα 10

Τελικά από ότι φαίνεται το Χόλιγουντ δεν παρατάει τόσο εύκολα την ιδέα μιας ταινίας βασισμένη σε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι.

Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Αποικοι του Κατάν» γίνεται ταινία

Υπήρχε καιρός που το Χόλιγουντ ετοιμάζονταν να κάνει το επιτραπέζιο της Monopoly ταινία. Και το χειρότερο ήταν ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα αναλάμβανε να την σκηνοθετήσει. Ολο αυτό μπορεί να ακούγεται πραγματικά ως κάτι το εφιαλτικό, αλλά σχεδόν ήταν έτοιμο να γίνει πραγματικότητα.

Μετά την καταστροφική πορεία του «Battleship» στο box office, που βασίστηκε στη γνωστή σε όλους «Ναυμαχία» της Hasbro με σκηνοθέτη τον Πίτερ Μπεργκ και πρωταγωνιστές τον Αλεξάντερ Σκάαρσγκαρντ και την Rihanna, η ταινία για την Monopoly μπήκε εκεί που έπρεπε αρχικά να μπει, στο ράφι.

Όμως το Χόλιγουντ φαίνεται να μην έχει παρατήσει τελείως την ιδέα για ταινίες οι οποίες βασίζονται σε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Η Sony έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Αποικοι του Κατάν» σε παραγωγή του Γκέιλ Κατζ («The Perfect Storm») ο οποίος έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του παιχνιδιού από το 2015. Το σενάριο θα είναι του Μπλέιζ Χεμινγουέι το οποίο και θα αποτελεί την αρχή μιας πιθανής σειράς ταινιών.

Διαβάστε ακόμα: Welcome to the jungle. Πρώτο τρέιλερ του «Jumanji» reboot

catan

Για όσους δεν γνωρίζουν, «Οι Αποικοι του Κατάν» έχει σχεδιαστεί από τον Κλάους Τέουμπερ και πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο προσπαθείς να κυριαρχήσεις σε όσο μεγαλύτερο μέρος της γης του Κατάν μπορείς με την οικοδόμηση οικισμών και δρόμων με βάση τους διαθέσιμους πόρους που διαθέτεις. Το παιχνίδι έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες, ανάμεσά τους και στα ελληνικά.

Αν και σχετικά απλό στην υπόθεσή του ως παιχνίδι, σίγουρα μπορεί να γίνει μια καλή ιστορία για ταινία. Σίγουρα καλύτερη πάντως από αυτή την ιδέα της Monopoly. Εξάλλου έχει γραφτεί και μια νουβέλα βασισμένη στο συγκεκριμένο παιχνίδι από την Ρεμπέκα Γκέιμπλ το 2003. Αν αυτό όμως μπορεί να την κάνει να σταθεί ως μια ταινία, και ίσως και παραπάνω, και δεν θα μπει κι αυτή, όπως και το Monopoly, στο ράφι ο καιρός θα το δείξει.

Διαβάστε ακόμα: Μετά τα κόμικς, σειρά έχουν τα επιτραπέζια!