Φεστιβάλ / Βραβεία

SeaNema Open Air Film Festival 2017: βουτήξτε στον κόσμο του παραθαλάσσιου φεστιβάλ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

στα 10

Ξεκινάει απόψε το 3ο SeaNema Open Air Film Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις αμμουδιές της Κεφαλονιάς έως και τις 3 Αυγούστου 2017. Δείτε το ατμοσφαιρικό ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν για την περσινή διοργάνωση η Φαίδρα Τσολίνα και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και ραντεβού για σινεμά στην παραλία!

SeaNema Open Air Film Festival 2017: βουτήξτε στον κόσμο του παραθαλάσσιου φεστιβάλ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ

Μεγάλη πρεμιέρα απόψε για το SeaNema Open Air Film Festival 2017. Στις 21.30 στην παραλία του Πλατύ Γυαλού θα προβληθούν δύο μικρού μήκους ταινίες (η «Αλεπού», της Ζακλίν Λέντζου και το «History of other touches» της Μαριάννας Παπαγεωργίου) και μετά θα ακολουθήσει η προβολή του οσκαρικού «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς.

Για άλλη μία χρονιά, το SeaNema Open Air Film Festival θα μετατρέψει τις παραλίες (κι όχι μόνο) της Κεφαλονιάς σε μαγευτικά θερινά σινεμά: σχολεία, εμβληματικά σπίτια, μουσεία και ξενοδοχεία του νησιού θα φιλονενήσουν τη φετινή διοργάνωση που φέτος κλείνει αισίως τα 3 της χρόνια. Το πιο δυνατό της χαρτί όμως είναι φυσικά οι οθόνες που στήνονται στις παραλίες του όμορφου νησιού του Ιονίου και το μετατρέπουν σε ένα μαγευτικό θερινό σινεμά για 4 ήμερες και νύχτες, στήνοντας την απόλυτη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή.

Διαβάστε περισσότερα: 3ο SeaNema Open Air Film Festival από τις 31 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 2017

SeaNema 3 poster 607

Οπως και την προηγούμενη χρονιά, έτσι και φέτος, το SeaNema στηρίζει τους νέους Ελληνες δημιουργούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους και να μας δώσουν μια γεύση από το μέλλον του ελληνικού σινεμά, λαμβάνοντας συμμετοχή στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους. Ταυτόχρονα, μεγάλες ταινίες της χρονιάς (όπως τα «Loving» του Τζεφ Νίκολς, «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν, αλλά και το «Ρark» της Σοφίας Εξάρχου) θα προβληθούν στις μεγάλες φουσκωτές οθόνες δίπλα στο κύμα.

SeaNema 2017 607 1

H μεταμεσονύχτια προβολή του «The Witch» του Ρόμπερτ Εγκερς αναμένεται να προσφέρει ανατριχίλες μέσα στο άγριο τοπίο του νησιού (το μέρος όπου θα λάβει χώρα η προβολή θα ανακοινωθεί λίγες ώρες πριν την προβολή).

Παράλληλες δράσεις (όπως ένα masterclass σεμιναρίου από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη και εργαστήρια stop-motion animation) προκαλούν επίσης το σινεφίλ ενδιαφέρον, ενώ όλες τις μέρες μπορεί κανείς να απολαύσει στο Ιόνιο Κέντρο Πολιτιμού μία έκθεση με θέμα την κινηματογραφικότητα στην φωτογραφία.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του SeaNema Open Air Film Festival 2017: στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ

SeaNema 3 seaside 607

Αν θέλετε όμως να έχετε εικόνα και ήχο για το τι σημαίνει να βλέπεις ταινίες στις Κεφαλονίτικες παραλίες, πατήστε το play κι απολαύστε το ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν κατά τη διάρκεια του 2ου SeaNema Open Air Film Festival η Φαίδρα Τσολίνα και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, καταγράφοντας την ατμόσφαιρα της διοργάνωσης αλλά και συνομιλώντας με τους διοργανωτές της.


Στο ντοκιμαντέρ μιλούν (με σειρά εμφάνισης)

ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SOAFF Βασίλης Κεκάτος
ο σκηνοθέτης και μέλος της κριτικής επιτροπής 2016 Νεριτάν Ζιντζιρία
ο παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
η σκηνοθέτις Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
η σκηνοθέτις και μέλος της κριτικής επιτροπής 2016 Πέννυ Παναγιωτοπούλου
ο ηθοποιός και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής 2016 Μάκης Παπαδημητρίου

SeaNema 2017 607 2

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Φαίδρα Τσολίνα & Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής
Μοντάζ: Γιώργος Ταμπακάκης
Σχεδιασμός Ηχου: Στέφανος Δαμιανάκης
Color Grading: Αλεξ Καπιδάκης / Authorwave
Εξοπλισμός: Δημήτρης Κατρανίδης / DK Rental House
Βοηθός παραγωγής: Λουκία Μπουγά

Διαβάστε περισσότερα: