Φεστιβάλ / Βραβεία

SeaNema Open Air Film Festival 2017: η 3η μέρα μας βρήκε τρομαγμένους στο δάσος

στα 10

Το Flix βρίσκεται στις ακτές της Κεφαλονιάς όπου παρακολουθεί το 3ο SeaNema Open Air Film Festival με κομμένη ανάσα. Χθες, κάπως κυριολεκτικά, καθώς το μεταμεσονύχτιο secret screening του «Τhe Witch» μάς βρήκε σε ξέφωτο του Δάσους Κουτάβου. Μπρρρ....

SeaNema Open Air Film Festival 2017: η 3η μέρα μας βρήκε τρομαγμένους στο δάσος

Τρίτη μέρα του SeaNema Open Air Film Festival 2017 και οι θεατές είχαμε να επιέξουμε ανάμεσα σε μία ποικιλία genres, τοπογραφιών και δρώμενων. Η Κεφαλονιά για όσους δεν γνωρίζουν (όπως μέχρι πριν λίγες μέρες και η υπογράφουσα) χωρίζεται σε δύο ξεκάθαρα μέρη: ή είσαι από το Αργοστόλι, ή δεν είσαι Κεφαλονίτης (σπόντα: αν είσαι από το Ληξούρι). Το φεστιβάλ όμως, αν και τοποθετημένο εξορισμού στην κεφαλονίτικη πρωτεύουσα, φροντίζει να διαλύει αυτό τον μύθο και με προβολές και στις δύο ακτές του νησιού. Αλλωστε ο Βασίλης Κεκάτος και η ομάδα του το έχουν δηλώσει: «στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε και να δημιουργούμε κινηματογραφικές γωνιές σε όλο και περισσότερες παραλίες του νησιού, έτσι ώστε στο μέλλον κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ολόκληρη η Κεφαλονιά να μεταμορφώνεται σ' ένα απέραντο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό...»

Το 3ο SeaNema Open Air Film Festival διεξάγεται από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου και το Flix θα σας στέλνει καθημερινές ανταποκρίσεις από τις κινηματογραφικές παραλίες της Κεφαλονιάς

SeaNema day 3 607 1

SeaNema day 3 607 2

Διαβάστε επίσης: SeaNema Open Air Film Festival 2017: Δεύτερη μέρα στην Κεφαλονιά, με masterclass σεναρίου από τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Χθες λοιπόν, οι δράσεις του φεστιβάλ έλαβαν χώρα σε περισσότερα μέρη, αλλά, παρά τη διάσπαση, κατάφεραν να πετύχουν κοσμοσυρροή. Στον Πλατύ Γυαλό πραγματοποιήθηκαν σταθερά οι προβολές του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών ταινιών μικρού μήκους (με τα «Ummi»του Νίκου Αυγουστίδη και «Whale 52» του Θανάση Τραμπούκη), παρουσία της κριτικής επιτροπής (Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Σοφία Εξάρχου, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη), ενώ ακολούθησε η μεγάλου μήκους «Οδύσσεια» του Ζερόμ Σαλ - μία ταινία που μοιάζει φτιαγμένη για να την απολαύσεις δίπλα στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: SeaNema Open Air Film Festival 2017: Πρεμιέρα στην άμμο

SeaNema day 3 607 3

SeaNema 2017 607 aggelidou

Νωρίτερα όμως, στις 7 το απόγευμα και για δύο γεμάτες ώρες, το ραντεβού ήταν στη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς. Εκεί προβλήθηκε το «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και με συντονισμό της Ηλέκτρας Ελληνικιώτη ακολούθησε συζήτηση με θέμα το ποιητικό σινεμά ως «ένα πελώριο οικοδόμημα αναμνήσεων». Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στη συζήτηση αυτή της Αντουανέτα Αγγελίδη, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μία από τις θεμελιώδεις μορφές στο είδος του μη-αφηγηματικού σινεμά, αλλά γιατί η Κοτζαμάνη υπήρξε μαθήτριά της και φανερά φορτισμένη συναισθηματικά μίλησε για την πορεία και το έργο της.

Δείτε επίσης: το ντοκιμαντέρ για το SeaNema Open Air Film Festival 2016

Κτήμα Χαριτάτου 607 2a

Κτήμα Χαριτάτου 607 2

Κτήμα Χαριτάτου 607 5

Εμείς χθες βράδυ πήραμε το φέρι για την απέναντι μεριά του νησιού. Στο Ληξούρι, στο Κτήμα Χαριτάτου, έναν υπέροχο παραδοσιακό πέτρινο αρχοντικό που περιβάλλεται από τον οικογενειακό αμπελώνα, πραγματοποιήθηκε η προβολή του «Δέντρου που Ψιθύριζε» (2010) της Ζουλί Μπερτουτσελί - μία ακόμα ταινία για την απότομη παιδική ενηλικίωση. μας υποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες με τον πιο φιλόξενο τρόπο: δοκιμάσαμε τα κρασιά του κτήματος, τιμώντας ιδιαίτερα την μη παλαιωμένη Μαυροδάφνη, σερβιρισμένη δροσερή - κατάλληλη για την πιο ζεστή βραδιά του φεστιβάλ.

Κτήμα Χαριτάτου 607 3

Κτήμα Χαριτάτου 607 4

Πριν ξεκινήσει η προβολή, κάναμε μία μικρή ξενάγηση στο εσωτερικό του αρχοντικού, διαπιστώνοντας με μεγάλο ενθουσιασμό πόσο σινεφίλ είναι οι ιδιοκτήτες: οι βιντεοκασσέτες του περιοδικού Σινεμά βρίσκονται στη βιβλιοθήκη τους.

SeaNema 2017 Witch 607

SeaNema 2017 Witch 607 2

SeaNema 2017 Witch 607 3

H μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία του φεστιβάλ ήταν η μεταμεσονύχτια προβολή του, το secret screening του. Μέχρι χθες το μεσημέρι ξέραμε μόνο ότι θα δούμε το «The Witch» του Ρόμπερτ Εγκερς. Μόνο τότε μάς αποκαλύφθηκε το που, και μαζί και το concept: θα μπούμε κι εμείς στο δάσος, θα το δούμε σ' ένα ξέφωτο - έτσι, για λίγες περισσότερες ανατριχίλες. Για αυτό και η προσέλευση στο Δάσος Κούταβου ήταν θριαμβευτική. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, το secret location screening κατάφερε να συγκεντρώσει γύρω στα 600 άτομα, για αυτό και λίγο πριν έναρξη της ταινίας οι διοργανωτές χρειάστηκε να διπλασιάσουν τα καθίσματα στο χώρο.

Το 3ο SeaNema Open Air Film Festival διεξάγεται από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου και το Flix θα σας στέλνει καθημερινές ανταποκρίσεις από τις κινηματογραφικές παραλίες της Κεφαλονιάς

Διαβάστε περισσότερα: