Buzz

Ο Σον Πεν ενθουσιάστηκε με τη Lady Gaga και τον Μπράντλεϊ Κούπερ στο «A Star is Born»

στα 10

Η 4η εκδοχή του «A Star is Born» («Eνα Αστέρι Γεννιέται») βρίσκει έναν απροσδόκητο φανατικό θαυμαστή: ο Σον Πεν είδε και χαρακτήρισε την ταινία ως «την καλύτερη που έχει δει εδώ και χρόνια».

Ο Σον Πεν ενθουσιάστηκε με τη Lady Gaga και τον Μπράντλεϊ Κούπερ στο «A Star is Born»

Ποιος θα το περίμενε; Ενα ριμέικ που έμοιαζε περιττό στην εποχή μας (μετά από δύο θρυλικές εκδοχές τις ταινίας), που πέρασε από τα χέρια του Κλιντ Ιστγουντ σε αυτά του Μπράντλεϊ Κούπερ (για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο), που η Lady Gaga πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση της Beyonce... όλα έμοιαζαν καταδικασμένα σε αποτυχία.

Το «Ενα Αστέρι Γεννιέται», η ιστορία της ιλιγγιώδους ανόδου μιας χαρισματικής τραγουδίστριας στην κορυφή του star system, με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερού της, αυτοκαταστροφικού ηθοποιού, έχει γνωρίσει μέχρι τώρα τρεις κινηματογραφικές ενσαρκώσεις: μία το 1937, με πρωταγωνιστές τους Τζάνετ Γκέινορ και Φρέντρικ Μαρτς, και σκηνοθέτη τον Γουίλιαμ Γουέλμαν, μία (την πιο επιτυχημένη) το 1954, με τους Τζούντι Γκάρλαντ και Τζέιμς Μέισον, και σκηνοθέτη τον Τζορτζ Κιούκορ, και μια ακόμη, μάλλον καταστροφική, απόπειρα το 1976, με τους Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Κρις Κριστόφερσον στους βασικούς ρόλους και τον Φρανκ Πίρσον πίσω από την κάμερα.

Διαβάστε επίσης: Η Lady Gaga είναι η πρωταγωνίστρια στο ριμέικ του «A Star Is Born» από τον Μπράντλεϊ Κούπερ

A Star is Born 607 1

Δεν υπήρχε κανένας, μα απολύτως κανένας, λόγος να ξαναειπωθεί κινηματογραφικά. Κι όμως. Κάποιος μας βεβαιώνει να κρατήσουμε το μυαλό και τα μάτια μας ανοικτά.

Ο Σον Πεν είδε την ταινία κι ενθουσιάστηκε - δηλώνοντας κι ο ίδιος ότι δεν το περίμενε καθόλου. Κι όχι μόνο αυτό: ο έπαινός του προς τον Μπράντλεϊ Κούπερ και η δική του παραδοχή ότι πρέπει να κάνει χώρο σε νέα ταλέντα είναι γενναία:

A Star is Born 607 2

«Μόλις είδα μία ταινία που ήταν καταδικασμένη για απόλυτη καταστροφή. Είδα ένα ριμέικ, μάλιστα το 3ο ριμέικ του "A Star is Born". Και ζήλεψα τον Μπράντλεϊ. Αν μπορούσα να χειριστώ κι εγώ έτσι μία τέτοια ιστορία, ίσως και να έμενα στο παιχνίδι...» είπε ο 57χρονος οσκαρικός πρωταγωνιστής και (τις περισσότερες φορές) πολύ καλός σκηνοθέτης.

«Ομως δεν έχω πια το βλέμμα, ούτε το ταλέντο ίσως....»

A Star is Born 607 3

«Αυτή η ταινία είναι η τόσο όμορφη, είναι φανταστική! Είναι η καλύτερη εμπορική ταινία που έχω δει εδώ και χρόνια!»

Κι όσο για την Gaga και τον Κούπερ ως πρωταγωνιστικό ζευγάρι;

«Εχουν κάνει θαύματα με τους ρόλους. Ερμηνείες διαμάντια...» πρόσθεσε ο Πεν.

Διαβάστε ακόμη