Φεστιβάλ / Βραβεία

«Sea Sorrow»: Πρώτα κλιπ από τη (γυρισμένη και στην Ελλάδα) ταινία της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για το προσφυγικό

στα 10

Η «Τρικυμία» του Σέξπιρ συναντά μια αληθινή τραγωδία στο φιλμ που κάνει την πρεμιέρα του εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ των Καννών.

«Sea Sorrow»: Πρώτα κλιπ από τη (γυρισμένη και στην Ελλάδα) ταινία της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για το προσφυγικό

«Ποιος άλλος θα μπορούσε να σκηνοθετήσει ό,τι έβλεπα εγώ, ό,τι ένοιωθα εγώ» λέει η ηθοποιός για το «Sea Sorrow», το οποίο γύρισε στην Ελλάδα, τον Λίβανο, το Καλέ και τη Βρετανία, και το οποίο κάνει ανάμεσα σε άλλα παραλληλισμούς μεταξύ του θανάτου του τρίχρονου Σύριου, Αλάν Κουρντί, που η εικόνα του να κείτεται πνιγμένος σε μια παραλία της Τουρκίας συγκλόνισε τον κόσμο, και της «Τρικυμίας» του Σέξπιρ.

Διαβάστε ακόμη: «Sea Sorrow»: Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ για την προσφυγική κρίση

sea sorrow 607

«Ενοιωσα ότι έπρεπε να κάνω αυτή την ταινία» λέει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία προειδοποιεί ότι οφείλουμε να δεχτούμε τους πρόσφυγες, «αλλιώς κινδυνεύουμε να χάσουμε την ίδια την ανθρωπιά μας». Και μέσα από το φιλμ, η ίδια εξιστορεί την προσωπική της ιστορία, όταν στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου έπρεπε κι εκείνη, μαζί με την οικογένειά της, να αφήσει το σπίτι της στο Λονδίνο για να ζητήσει καταφύγιο από τον φόβο των βομβαρδισμών αλλού, δίχως φυσικά να συγκρίνει εκείνον τον φόβο με τον ξεριζωμό των αμέτρητων προσφύγων σήμερα.

Δείτε πιο κάτω τα πρώτα κλιπ από την ταινία που κάνει την πρεμιέρα της μέσα στις επόμενες μέρες στο τμήμα των ειδικών προβολών του Φεστιβάλ των Καννών.




To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.