Buzz

Σε πόσες γλώσσες μπορείτε να πείτε «Αθικτοι»;

στα 10

Το φιλμ των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό για την απρόσμενη φιλία ενός καθηλωμένου σε αναπηρική καρέκλα αριστοκράτη και του νεαρού, μαύρου βοηθού του, έχει σπάσει κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στην Ευρώπη και τώρα, είναι έτοιμο για τα (ναι στον πληθυντικό) ρημέικ του.

Σε πόσες γλώσσες μπορείτε να πείτε «Αθικτοι»;

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία, ενός πλούσιου Γάλλου που μετά από ένα ατύχημα έμεινε καθηλωμένος σε μια αναπηρική καρέκλα μη μπορώντας να κινήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από το κεφάλι του και τη ιδιότυπη φιλία που αναπτύσσει με τον άνθρωπο που αναλαμβάνει να τον προσέχει, το φιλμ των Τολεντανό και Νακάς, έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της εμπορικής επιτυχίας κι έχει μεταμορφωθεί σε φαινόμενο.

Στην Γαλλία βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει η πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών, έχοντας ήδη κόψει 20 εκατομμύρια εισιτήρια, μια ανάσα πίσω από το ρεκόρ του «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» του Ντάνι Μπουν.

Κι ενώ το Αμερικάνικο ρημέικ της ταινίας έχει ήδη δρομολογηθεί από την Weinstein Company που έχει τα δικαιώματα της ταινίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (με τον Κόλιν Φερθ να ενδιαφέρεται για τον ρόλο του Φρανσουά Κλιζέ και όνομα του Γουίλ Σμιθ να ακούγεται για τον ρόλο του Ομάρ Σι), μόλις ανακοινώθηκε ότι ένα ακόμη ρημέικ είναι στα σκαριά.

Αυτή τη φορά στην Ιταλία, όπου η ταινία βγαίνει σήμερα σε τριακόσιες αίθουσες της χώρας με στόχο να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που ήδη διαγράφει σε όσες χώρες της Ευρώπης έχει διανεμηθεί, όπως τη Γερμανία ή την Ισπανία.

Ο πρόεδρος της Medusa Τζιάν Πάολο Λέτα, δήλωσε ότι ήδη η συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί και πως οι ιδέες για το σενάριο είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο καθώς το σενάριο τους έχει κερδίσει με τον τρόπο που μιλά για ένα δύσκολο θέμα με χιούμορ και δίχως στεγανά.

Στην Ελλάδα, οπως έχουμε ήδη γράψει η ταινία θα είναι το επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου, ενώ θα βγει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου.