Industry

Εργαστήρι Σεναρίου «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

στα 10

Tο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media διοργανώνουν το Εργαστήριο Σεναρίου Ταινιών Μικρού Μήκους «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες».

Εργαστήρι Σεναρίου «Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες» από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας - που τονίστηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του νέου διοικητικού συμβουλίου - το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Creative Europe διοργανώνει εργαστήρι σεναρίου ταινιών μικρού μήκους που θα διεξαχθεί από τις 17 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2016 και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις... μεγάλες τους ιδέες.

Ακολουθεί αυτούσια η πρόσκληση υποβολής σεναρίων με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να συμμετάσχετε στο εργαστήρι:


«Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες»: Εργαστήριο Σεναρίου Ταινιών Μικρού Μήκους / 17 - 25 Οκτωβρίου 2016 / Πρόσκληση Υποβολής Σεναρίων

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Media διοργανώνουν το Εργαστήριο Σεναρίου «ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ομάδες σεναριογράφου, σκηνοθέτη ή σε σκηνοθέτες/σεναριογράφους (σε περίπτωση που είναι το ίδιο πρόσωπο) που ενδιαφέρονται να τελειοποιήσουν το σενάριο μιας μικρού μήκους ταινίας με σκοπό την παραγωγή της.

Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα επιλεγούν (12) δώδεκα για να συμμετάσχουν στο εργαστήριο σεναρίου. Με το πέρας του εργαστηρίου, τα τρία (3) καλύτερα σενάρια θα χρηματοδοτηθούν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους του Ε.Κ.Κ. Επιπλέον, για τα τρία (3) αυτά σενάρια, σε περίπτωση που επιλεγούν να συμμετάσχουν σε κάποιο pitching forum Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ, θα καλυφθούν από το Ε.Κ.Κ. τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τυχόν κόστος συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Το εργαστήριο σεναρίου θα διεξαχθεί από 17 έως 22 Οκτωβρίου υπό την καθοδήγηση έγκριτων και βραβευμένων σεναριογράφων και script editors από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το εργαστήριο θα πλαισιωθεί από σεμινάρια, ελεύθερα για το κοινό, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, με θέμα την παραγωγή, τη διανομή και την προώθησή της μικρού μήκους ταινίας, με εισηγητές επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τελική ημερομηνία υποβολής του φακέλου συμμετοχής είναι η Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Tα ονόματα των δώδεκα (12) συμμετεχόντων που θα περάσουν στη δεύτερη φάση θα ανακοινωθούν αρχές Οκτωβρίου.

Οροι και κριτήρια συμμετοχής:


1. To σενάριο πρέπει να αντιστοιχεί σε ταινία διάρκειας 10-20 λεπτών.
2. Το σενάριο μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε κινηματογραφικό είδος και θεματολογία.
3. Σενάρια που βρίσκονται σε επίπεδο treatment δεν θα γίνονται δεκτά.
4. Ο υποψήφιος σκηνοθέτης/σεναριογράφος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον μία (1) μικρού μήκους ταινία.

Ο φάκελος υποβολής πρέπει να περιλαμβάνει:


1. Το σενάριο στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
2. Βιογραφικό σκηνοθέτη και σεναριογράφου (έως 500 λέξεις)
3. Link προηγούμενης ολοκληρωμένης ταινίας/ταινιών του υποψήφιου σκηνοθέτη ή σεναριογράφου.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραδώσουν και όποια άλλα στοιχεία θεωρούν χρήσιμα για την υποστήριξη της πρότασής τους, όπως:

  • Φάκελο με αισθητική προσέγγιση της ταινίας. Ενδεικτικά: φωτογραφίες, storyboard, αναφορές σε άλλα έργα, ηχητικό υλικό, κ.ά.
  • Σημείωμα προθέσεων σκηνοθέτη/ σεναριογράφου και αναφορά στην καλλιτεχνική προσέγγιση αναφορικά με το σενάριο που θα κατατεθεί (έως 500 λέξεις)
  • Η αποστολή του φακέλου θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@gfc.gr και eleni.temponera@gmail.com με τίτλο “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες - Φάκελος Κατάθεσης”

Στοιχεία επικοινωνίας:

Για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των φακέλων, μπορείτε να στείλετε email στο info@gfc.gr και στο eleni.temponera@gmail.com με θέμα “Μικρές Ιστορίες, Μεγάλες Ιδέες: Διευκρινήσεις”.


Διαβάστε ακόμη:

Εργαστήρι Σεναρίου ΕΚΚ 2016