Buzz

«Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street»: Ενα ντοκιμαντέρ για την πιο gay ταινία τρόμου που έγινε ποτέ

στα 10

Η αληθινή, αλλόκοτη ιστορία πίσω από το αμφιλεγόμενο «Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge» αποκαλύπτεται σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ. Δείτε το τρέιλερ.

«Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street»: Ενα ντοκιμαντέρ για την πιο gay ταινία τρόμου που έγινε ποτέ

Μπορεί να μην συναγωνίζεται σε ανατριχίλες τον πρωτότυπο «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες» που υπέγραψε ο Γουές Κρέιβεν το 1984, όμως το πρώτο σίκουελ στο δημοφιλές franchise τρόμου έχει αφήσει τη δική του cult κληρονομιά, κυρίως χάρη στο διαβόητο πλέον υπαινικτικό ομοερωτικό στοιχείο που την διέκρινε, το οποίο σήμερα δεν φαντάζει καν τόσο… υπαινικτικό.

Ομως η απρόσμενη αυτή διάσταση –τουλάχιστον για μια νεανική ταινία τρόμου της εποχής– είχε σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή του νεαρού πρωταγωνιστή της, Μαρκ Πάτον, από τις οποίες η καριέρα του δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 58 αγαπημένες ταινίες τρόμου του Στίβεν Κινγκ

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge 607

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge 607

«Ξύπνησα στη μέση της πρώτης ταινίας στην οποία ήμουν ο πρωταγωνιστής και συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν ομοφυλοφιλικά υπονοούμενα», αποκαλύπτει ο Πάτον, ο οποίος ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος, αλλά όχι ανοιχτά, και προσπαθούσε να χτίσει την καριέρα του ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ των ’80s.

Η ιστορία του αποτελεί τον πυρήνα του νέου ντοκιμαντέρ «Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street», σε σκηνοθεσία Ρόμαν Τσιμιέντι και Τάιλερ Τζένσον, το οποίο καταγράφει τους παραλληλισμούς ανάμεσα στην ταινία και τη ζωή του Πάτον, που οδήγησαν τελικά και στην απόσυρσή του από το Χόλιγουντ.

Ταυτόχρονα, πολλοί είδαν το φιλμ ως μια αμφιλεγόμενη αλληγορία για το ζήτημα της καταπιεσμένης σεξουαλικής ταυτότητας, όπου η απελευθέρωσή της μοιάζει να έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας, όπου οι συντελεστές της, αλλά και θεωρητικοί κινηματογράφου μιλούν για τον αντίκτυπο του φιλμ και το πώς οδήγησε πολλούς ομοφυλόφιλους να μπουν και πάλι στην «ντουλάπα».


Διαβάστε ακόμη

A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge poster 607

Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street poster 607