Buzz

«The Irishman»: Ο Μάρτιν Σκορσέζε μας πληροφορεί ότι...it's a wrap!

στα 10

Tο νέο γκανγκστερικό έπος του Μάρτιν Σκορσέζε, «The Irishman», μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του. Μας το μαρτύρησε ο ίδιος ο Σκορσέζε...

«The Irishman»: Ο Μάρτιν Σκορσέζε μας πληροφορεί ότι...it's a wrap!

Το «The Irishman», το πιο πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό γεγονός, η συνεύρεση θρύλων του σινεμά στη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του - όπως πόσταρε ο ίδιος ο νεοϋορκέζος σκηνοθέτες με μια φωτογραφία του στο Instagram.

Με σενάριο που υπογράφει ο Στιβ Ζέλιαν του «Moneyball», διεύθυνση φωτογραφίας του Ροντρίγκο Πριέτο των «Silence» και «The Wolf of Wall Street», «The Irishman» και παραγωγή Netflix, το Irishman«» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του best-seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα και αυτός που θεωρείται ότι τον σκότωσε.

Δείτε κι αυτό: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

The Irishman 607 1

«I heard you paint houses». Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Τζίμι Χόφα στον χίτμαν Φρανκ Σίραν, ο οποίος ήταν γνωστός με το παρατσούλι «Ο Ιρλανδός». «Βάφω σπίτια» ήταν αργκό για το ρήμα «σκοτώνω» - με τη μπογιά να συμβολίζει το αίμα. Ο Φρανκ Σίραν ήταν πράγματι χίτμαν (έμαθε πολλά σε 411 μέρες στρατιωτικής θητείας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) που δούλεψε για τη μαφία και το φίλο του Χόφα, εκτελώντας 25 «στόχους».

The Irishman 607 2

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφικό γεγονός καθώς, ανάμεσα σε όλα τ' άλλα, ενώνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο (που θα ερμηνεύει τον Σίραν) με τον Αλ Πατσίνο (Χόφα), αλλά και με τους Τζο Πέσι, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μπόμπι Καναβάλε (ανάμεσα σε πολλούς άλλους της κινηματογραφικής «Οικογένειας»).

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (9 φορές πρωταγωνιστής του Σκορσέζε), στον ρόλο που καλείται να αποτελέσει τη μεγάλη επιστροφή στην καριέρα του, θα ξαναβρεθεί με τον Αλ Πατσίνο, 22 χρόνια μετά το «Heat» του Μάικλ Μαν, με τον Χάρβεϊ Κατέλ (44 και 41 χρόνια μετά τους «Κακόφημους Δρόμους» και τον «Ταξιτζή», αντίστοιχα) αλλά και τον Τζο Πέσι (συμπρωταγωνιστή του στα σκορσεζικά «Οργισμένο Είδωλο», «Καλά Παιδιά», «Casino»). Ο τελευταίος υπέγραψε επίσημα πριν από λίγες μέρες (για το ρόλο του μαφιόζου Ράσελ Μπαφαλίνο), επισφραγίζοντας το μεγάλο reunion των «goodfellas». Τότε, ο Ντε Νίρο είχε αστειευτεί λέγοντας στη Guardian: «Η ταινία που θα πρέπει να γίνει γρήγορα, αφού φοβάμαι ότι δεν θα είμαστε για πολύ καιρό εδώ».”

The Irishman 607 4

Ο Σκορσέζε στο ποστ του ευχαριστεί όσους τον στήριξαν («Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν αυτό το πρότζεκτ να πραγματοποιηθεί»), γιατί η ταινία ξεπέρασε το budget της (έφτασε τα 140 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που την κάνει την πιο ακριβή παραγωγή του Σκορσέζε), αλλά το Netflix έβαλε πλάτες.

Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ας μην περιμένουμε την πρεμιέρα της πριν το 2019.

Ανυπομονούμε!

The Irishman 607 3

Διαβάστε περισσότερα: