Buzz

O Τόμας Βίντερμπεργκ, ο Ματίας Σχούναρτς κι ένα υποβρύχιο

στα 10

Η αληθινή ιστορία της βύθισης του Ρωσικού υποβρυχίου Kursk θα είναι η επόμενη ταινία τους μαζί.

O Τόμας Βίντερμπεργκ, ο Ματίας Σχούναρτς κι ένα υποβρύχιο

Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο «Μακριά από το Πλήθος» κι απ΄ότι φαίνεται κόλλησαν τόσο, ώστε να αποφασίσουν να δουλέψουν και πάλι μαζί και μάλιστα σε ένα υποβρύχιο.

Ο Ματίας Σχούναρτς τον οποίο είδαμε προσφάτως στο «Κορίτσι από τη Δανία» είναι πλέον αρκετά αναγνωρίσιμος ώστε να γίνεται πρωταγωνιστής σε μια μεγάλη, αγγλόφωνη, με εμπορικές φιλοδοξίες παραγωγή της Europa Corp του Λικ Μπεσόν κι ο Τόμας Βίντερμπεργκ είναι προφανώς έτοιμος για κάτι με μεγαλύτερο μπάτζετ και φιλοδοξίες μετά την γοητευτική επιστροφή στις κινηματογραφικές του ρίζες με το «The Commune».

To «Kursk» είναι βασισμένο στο βιβλίο του Ρόμπερτ Μουρ «A Time to Die», το οποίο αφηγείται την ηρωική ιστορία μιας ομάδας Ρώσων ναυτών των οποίων το υποβρύχιο βυθίστηκε τον Αύγουστο του 2000 σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, όταν η εκτόξευση μιας τορπίλης πήγε εντελώς στραβά. Με το σκάφος να βρίσκεται ακίνητο στον βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς και το οξυγόνο να τελειώνει λεπτό με το λεπτό, το φιλμ αφηγείται τις προσπάθειες τόσο των ναυτών να επιβιώσουν όσο και των ναυτικών αρχών της χώρας να τους σώσουν.

Ακόμη κι αν δεν θυμάστε το γεγονός που είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις μέρες του, μια γρήγορη αναζήτηση στην wikipedia είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει την τραγική κατάληξη της ιστορίας, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή ακούγεται σαν μια γεμάτη ένταση και δράμα ταινία που παρά το τραγικό της τέλος, θα ήθελες να δεις.

Δείτε ακόμη: