Buzz

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον βρήκε τον επόμενο ρόλο της. Στο internet.

στα 10

Το internet είναι ένα ακραία σεξιστικό επαγγελματικό πεδίο για τις γυναίκες. Αυτό θα υποστηρίξει η Σκάρλετ Τζοχάνσον στη νέα ταινία της, βασισμένη στην πραγματική ιστορία της Ζόι Κουιν.

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον βρήκε τον επόμενο ρόλο της. Στο internet.

Το σκάνδαλο αυτό, στον αμερικανικό Τύπο χαρακτηρίστηκε ως «Gamergate». Ηταν το καλοκαίρι του 2014 κι αφορμή στάθηκε ο πρώην της Ζόι Κουιν, μιας εξαιρετικά πετυχημένης προγραμματίστριας ανεξάρτητων online παιχνιδιών. Εκείνος δημοσίευσε ένα «προσωπικό κείμενο», αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για την ιδιωτική ζωή της Κουιν, υπαινισσόμενος ότι η ερωτική σχέση της μ' έναν συντάκτη του Kotaku, τής εξασφάλιζε θετικές κριτικές για τα παιχνίδια της.

Διαβάστε ακόμη: H Τζένιφερ Λόρενς γράφει για το σεξισμό στη βιομηχανία (και το Χόλιγουντ παραληρεί)

σκάρλετ τζοχάνσον 607

Οπως αποδείχτηκε στην πορεία, αυτός ο ισχυρισμός ήταν ψευδής, ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει: ό,τι δημοσιεύεται στο internet παίρνει αυτόματα τη σφραγίδα του έγκυρου κι η Κουιν άρχισε να δέχεται απειλές εκβιασμού, βιασμού και υφαρπαγής των online λογαριασμών της. Οι απειλές επεκτάθηκαν και σε όσους τόλμησαν να την υπερασπιστούν. Η υπόθεση της Ζόι Κουιν θεωρήθηκε χαρακτηριστική για την κακομεταχείριση των γυναικών στον επαγγελματικό κόσμο του internet και, στο πλαίσιο του μεταφεμινισμού που πνέει αυτόν τον καιρό στο Χόλιγουντ, η ιστορία της είναι έτοιμη να μεταφερθεί από την οθόνη του υπολογιστή, στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια τη Σκάρλετ Τζοχάνσον. Μάλιστα, την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η όχι-πια-στη-Sony-μετά-το-χακάρισμα Εϊμι Πασκάλ, η οποία έχει ήδη αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου της Ζόι Κουιν, «Crash Override: How To Save The Internet From Itself», που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Περισσότερη Σκάρλετ: Το Χόλιγουντ είναι μια καθαρή τρέλα στο τρέιλερ του «Hail Caesar» των αδελφών Κοέν!