Buzz

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον αρνείται ότι πέρασε ακρόαση από τη Σαϊεντολογία για τη θέση της «κυρίας Κρουζ»

στα 10

Με επίσημη δήλωσή της, η Τζοχάνσον αρνείται την «εξευτελιστική» αυτή κατηγορία.

Η Σκάρλετ Τζοχάνσον αρνείται ότι πέρασε ακρόαση από τη Σαϊεντολογία για τη θέση της «κυρίας Κρουζ»

Πριν από λίγες μέρες, ο ηθοποιός Μπρένταν Τάι («Τα Μυστικά του Δάσους», «Blink») εμφανίστηκε στο talk show της Μέγκαν Κέιλι σε μία πολύκροτη συνέντευξη που αποσπάσματά της έγιναν πρωτοσέλιδα και viral. Ο Τάι, o oποίος μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας και αποσχίστηκε πριν από λίγο καιρό, βρέθηκε στο πλατό της Κέιλι για να αποκαλύψει την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι μέσα στο μυστηριώδες κύκλωμα εξουσίας του Ντέιβιντ Μισκάβιτζ.

Διαβάστε κι αυτό: O Τομ Κρουζ έχει 4 χρόνια να δει την κόρη του. Σας φαίνεται περίεργο;

Ανάμεσα σε πολλά που είπε, η Τάι αποκάλυψε ότι την περίοδο αμέσως μετά το διαζύγιο του Κρουζ με την Κίντμαν, είχε δει επίσημα έγγραφα και λίστες της Σαϊεντολογίας με τις γυναίκες που η Εκκλησία είχε περάσει από ακρόαση για την μελλοντική θέση της «κυρίας Κρουζ». Ανάμεσά τους ήταν το όνομα της Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Αυτή η φήμη στην οποία αναφέρεται ο Τάι δεν είναι σημερινή. Αν θυμάστε, το Vanity Fair είχε κάνει παρόμοιες αποκαλύψεις το 2012, με το πολύκροτο ρεπορτάζ «Οσα η Κέιτ δεν γνώριζε: Πώς είναι οι σαϊεντολογικοί γάμοι».

Tom Cruise Scarlett Johanson 607

Εκεί, η Ναζάνιν Μπονιάντι, μία ιρανικής καταγωγής αγγλίδα ηθοποιός, Σαϊεντολογος τότε και η ίδια, είχε αποκαλύψει τις απολυταρχικές και, σε σημεία, μαφιόζικες τακτικές της Εκκλησίας, όταν την πλάσαραν για σύντροφο του Κρουζ (έβγαιναν μαζί από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2005).

Το 2004, η Σέλι Μισκάβιτζ, σύζυγος του Αρχηγού της Σαϊεντολογίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ, αναλαμβάνει το άκρως απόρρητο πρότζεκτ «εύρεσης συντρόφου στον Τομ Κρουζ». Οχι, με το φιλικό, κοινωνικό ρόλο της «προξενήτρας», αλλά με τον τρόπο της Σαϊεντολογίας. Αυτό σήμαινε αναλυτικές, στοχευμένες ακροάσεις σε ηθοποιούς που ήταν ήδη μέλη της Σαϊεντολογίας, οι οποίες όμως δεν γνώριζαν το πραγματικό ζητούμενο αλλά, αντιθέτως, πίστευαν ότι έπαιρναν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό για την Οργάνωση φιλμάκι. Κατά τη διάρκεια αυτών των «συνεντεύξεων», οι κοπέλες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν την προσωπική και πολλές φορές σεξουαλική τους ζωή και που κατέληγαν σε μία σειρά ερωτήσεων για τον ίδιο τον σταρ («Πώς σου φαίνεται ο Τομ Κρουζ;», «Ποια η γνώμη σου για τον Τομ Κρουζ;»).

«Ο σκοπός των ακροάσεων δεν ήταν να σε ψαρέψουν για το αν θα ήσουν ικανή να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις του συζύγου σου μόνο, αλλά και για το αν θα υπηρετούσες την ίδια την Οργάνωση και την εικόνα της» λέει ο Χέντλεϊ. «Οι ακροάσεις κρίθηκαν απαραίτητες και από τις δύο πλευρές, καθώς ο ίδιος ο Τομ Κρουζ θα ήταν ο πρώτος που θα φρίκαρε αν η σύντροφός του προσέβαλε με κάποιο τρόπο την Σαϊεντολογία...»

tom cruise scientology 607 Ο Τομ Κρουζ με τον Αρχηγό της Σαϊεντολογίας Ντέιβιντ Μισκάβιτζ

Διαβάστε αναλυτικά: Τα άπλυτα στη φόρα: το Vanity Fair αποκαλύπτει τις «μυστικές ακροάσεις» της Σαϊεντολογίας για να βρουν νύφη στον Τομ Κρουζ!

Αντίθετα με την Μπονιάντι όμως, η Τζοχάνσον αρνήθηκε χθες, με επίσημη δήλωσή της, τη φήμη που έκανε το γύρο του κόσμου.

«Βρίσκω και μόνο την ιδέα ότι κάποιος περνά από συνεντεύξη για να επιλεχθεί για μία σχέση εξευτελιστική. Απαγορεύω στον οποιοδήποτε να με παρουσιάζει ως κάποια που δεν έχω την αξιοπρέπεια να επιλέγω η ίδια τους συντρόφους μου. Μόνο ένας άντρας, όπως τώρα ο Μπρένταν Τάι, θα κατασκεύαζε μία τέτοια απαράδεκτη φήμη για μια γυναίκα...»

Διαβάστε περισσότερα: