Buzz

Say hello to my little friend, again!

στα 10

Ο Τόνι Μοντάνα ετοιμάζεται να επανέρθει στη μεγάλη οθόνη, στα χέρια ενός σκηνοθέτη που πιστεύουμε ότι θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο – κι όχι μόνο από άφθονη κοκαΐνη.

Say hello to my little friend, again!

Ο Χιλιανός Πάμπλο Λαραΐν, μετά τη μεγάλη κριτική, φεστιβαλική και εμπορική επιτυχία του «No» (θυμηθείτε το εδώ), είναι έτοιμος για κάτι πιο… κλασικό: το ριμέικ του «Σημαδεμένου», της ταινίας του Μπράιαν Ντε Πάλμα που, το 1983 - που ήταν ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του Χάουαρντ Χοκς από το 1932- , με σεναριογράφο τον Ολιβερ Στόουν και πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο, αποκάλυψε στην οθόνη, σε μαύρο του θανάτου, κόκκινο του αίματος και λευκό της πιο αγνής κόκας, τι σημαίνει να είσαι ο βασιλιάς των καρτέλ.

Στο νέο «Scarface» του Λαραΐν, ο Τόνι Μοντάνα θα έχει άλλο όνομα, θα είναι Μεξικανός μετανάστης στην Αμερική (κι όχι Αμερικανός ιταλικής καταγωγής όπως ήταν στην ταινία του Χάουαρντ Χοκς το 1932 ή Κουβανός όπως στην ταινία του Ντε Πάλμα) και θα τα βάζει με το καρτέλ του Λος Αντζελες κι όχι του Μαϊάμι.

Αρα, αφού η ιστορία θ’ αλλάξει συστατικά, γιατί να μην είναι μια ολότελα καινούρια ταινία κι όχι επανάληψη ενός κινηματογραφικού θρύλου; Μα, γιατί, αν απλώς διαβάζαμε ότι ο Πάμπλο Λαραΐν ετοιμάζει απλώς μια ταινία για τα καρτέλ στα νότια αμερικανικά σύνορα, η περιέργειά μας ομολογουμένως θα ήταν μικρότερη. Το γεγονός ότι η παραγωγή του νέου φιλμ εξηγεί πως «η ταινία θα εξερευνά από πού προέρχονται τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα του Τόνι και πώς τον διαμορφώνουν ως άντρα» μάς ξενερώνει λίγο, αλλά θα κάνουμε υπομονή μέχρι να μάθουμε περισσότερα, όπως αν τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα κρατά το Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Διαβάστε ακόμα: