Buzz

Γιατί το reboot «Matrix» είναι μια πολύ κακή ιδέα

στα 10

Εκτός από το γεγονός ότι κανείς δεν το χρειάζεται.

Γιατί το reboot «Matrix» είναι μια πολύ κακή ιδέα
Παρακαλούμε, μη!

Ακουγόταν για χρόνια ως πιθανότητα, κάποια στιγμή οι αδελφές Γουατσόφσκι συζητούσαν την πιθανότητα μιας καινούριας τριλογίας, αλλά μέχρι τώρα τίποτα δεν είχε προχωρήσει. Οι λέξεις κλειδί όμως είναι «μέχρι τώρα», αφού όλα δείχνουν ότι η Warner Bros ετοιμάζεται ήδη να κάνει τις σκέψεις ης ολικής επαναφοράς του «Matrix» πραγματικότητα Και παρ΄ ότι ακόμη βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο σημείο –δεν υπάρχει ούτε σενάριο, ούτε πρωταγωνιστές, ούτε σκηνοθέτης- ξέρουμε ήδη ότι η επιστροφή στο Μάτριξ είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Να μερικοί σημαντικοί λόγοι:

Φτάνοντας ήδη στην τρίτη ταινία της τριλογίας η νεωτερικότητα του «Matrix» είχε γίνει κοινοτυπία. Η ιστορία είχε εξαντληθεί, οι αναφορές του εξαντληθεί τα εφέ του είχαν γίνει κοινό κτήμα της επιστημονικής φαντασίας και το «bullet time» (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν εφηύρε το «Matrix» είχε βρει την θέση του ακόμη και σε κινηματογραφικές διασκευές βιβλίων της Τζέιν Οστεν.

Δείτε ακόμη: H Disney επιστρέφει στον ψηφιακό κόσμο του «Tron»

matrix 607 Stop!

Ο Κιάνου Ριβς δεν ενδιαφέρεται. Οι μακριές, μαύρες, δερμάτινες καμπαρτίνες και τα σκούρα γυαλιά δεν έχουν θέση στην κινηματογραφική γκαρνταρόμπα του κι εξάλλου ο Κιάνου έχει βρει νέα cool κινηματογραφικά alter ego. Οχι πια Νίο, μόνο Τζον Γουίκ.

Γιατί η λέξη «reboot» μέχρις ότου το καινούριο «Matrix» φτάσει στην οθόνη, θα έχει ήδη γίνει συνώνυμη της λέξης «τυμβωρυχία». Και γιατί το Χόλιγουντ μπερδεύει την νοσταλγία με την κερδοσκοπία. Και με τους ρυθμούς που κινείται σε λίγο θα ετοιμάζει τα reboots ταινιών που δεν έχουν ακόμη γυριστεί.

Κι αυτό: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

matrix 607 Εχμ... όχι!

Και πιο ουσιαστική αντίρρησή μας έχει φυσικά να κάνει με το πώς για κάθε ξαναζεσταμένη ιδέα από το παρελθόν που παίρνει το πράσινο φως από το Χόλιγουντ, μια καινούρια ιδέα που περιλαμβάνει μια μεγαλύτερη πιθανότητα ρίσκου, μένει στο συρτάρι. Και κάπως έτσι το blockbuster σινεμά των ημερών μας μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα συνεχιζόμενο déjà vu, με έναν κόσμο matrix από τον οποίο θέλουμε αλλά αδυνατούμε να ξεφύγουμε.

Δείτε ακόμη: