Φεστιβάλ / Βραβεία

To ελληνικό σινεμά δηλώνει παρών στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

στα 10

Πιστό στην αγάπη του στο ελληνικό σινεμά, το Φεστιβάλ του Σαράγεβο, στην 20η του επέτειο, φιλοξενεί επτά ελληνικές ταινίες μεγάλου, μικρού μήκους και συμπαραγωγές.

To ελληνικό σινεμά δηλώνει παρών στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Οπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, το Διθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ελληνικό σινεμά σε διαφορετικά προγράμματα που καλύπτουν όλο το εύρος της σύγχρονης παραγωγής ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους αλλά και συμπαραγωγές με άλλες χώρες.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο που ξεκιναει στις 15 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Αυγούστου συναντάμε το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα, άρτι αφιχθές από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Λοκάρνο που θα γίνει στις 12 Αυγούστου.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «A Blast» του Σύλλα Τζουμέρκα».

Washingtonia Washingtonia

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ντοκιμαντέρ συμμετέχει το «Kismet» της Νίνας - Μαρίας Πασχαλίδου, ενώ στο πρόγραμμα In Focus θα προβληθεί το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά. Στο τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους θα προβληθεί το «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, η πολυταξιδεμένη ταινία που κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

I'm Not HimI'm Not Him

Τρεις ελληνικές συμπαραγωγές συμπληρώνουν την ελληνική αποστολή στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο: το «Evaporating Borders» (συμπαραγωγή Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας) της Αϊβα Ραντιβόζεβιτς στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα των Ντοκιμαντέρ, το «I'm Not Him» του Ταιφούν Πιρσελίμογλου (συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας) στο τμήμα In Focus και το «The Blue Wave» των Ζεινέπ Νταντάκ και Μερβέ Καγιάν (συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας, Ολλανδίας) στο τμήμα TeenArena.

Στο τμήμα της Αγοράς Συμπαραγωγών CineLink του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο συμμετέχουν επίσης ο «Γίγαντας» του Δημήτρη Παπαναστασίου και το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη, πρώτες ταινίες και οι δύο νέων δημιουργών που φιλοδοξούν με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ να ενισχύσουν τη χρηματοδότηση τους, αλλά και τη διεθνή τους ορατότητα - Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα ελληνικά πρότζεκτ στο φετινό Cinelink.

Διαβάστε περισσότερα για το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο στην επίσημη σελίδα του στο internet.

Διαβάστε ακόμη: