Buzz

Το Χόλιγουντ δεν ξεχνά: όχι, δεν είναι όλοι χαρούμενοι με το επόμενο πρότζεκτ του Μελ Γκίμπσον

στα 10

Η Σάρα Σίλβερμαν (και πολλοί άλλοι ακόμα) πήρε δημόσια θέση απέναντι «στη χολιγουντιανή αγορά που σήμερα δίνει ξανά ευκαιρίες σ' έναν ρατσιστή, βίαιο, σεξιστή άντρα». Ουπς.

Το Χόλιγουντ δεν ξεχνά: όχι, δεν είναι όλοι χαρούμενοι με το επόμενο πρότζεκτ του Μελ Γκίμπσον

Ο Μελ Γκίμπσον, πρώην μεγάλος σταρ, οσκαρικός σκηνοθέτης και μεγάλος παίκτης του Χόλιγουντ πέρασε ένα μεγάλο διάστημα που ήταν απόκληρος του συστήματος - για λόγους που, αν δεν βρισκόσασταν σε ηθελημένη απομόνωση, όλοι γνωρίζετε: η γρήγορη βερσιόν: αλκοολικός, ρατσιστής, σεξιστής, έχει χάσει υπόληψη και περιουσία από την τελευταία του δικαστική διαμάχη με ρωσίδα ερωμένη και μητέρα του 7ου παιδιού του.

Ομως η κοινότητα (η εμπορική βιομηχανία, για να είμαστε πιο σαφείς) μοιάζει να τον συγχώρεσε πριν από λίγα χρόνια. Ο Γκίμπσον, με τον «Αντιρρησία Συνείδησης», έκανε διθυραμβική επιστροφή, ξαναμπήκε στην οσκαρική κούρσα, και, γενικότερα, βρέθηκε ξανά στο παιχνίδι. Σήμερα, έχει ήδη κλείσει τον Μαρκ Γουόλμπεργκ για το επόμενο έπος του που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, το «Destroyer»), και πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή σ' ένα πολυαναμενόμενο remake - αυτό του «Wild Bunch», του θρυλικού γουέστερν του Σαμ Πέκινπα.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Μελ Γκίμπσον ετοιμάζει remake της «Aγριας Συμμορίας»

wild bunch 607 Η αυθεντική «Αγρια Συμμορία» του Σαμ Πέκινπα

Φαίνεται όμως ότι δεν πήραν όλοι τα νέα με καλό μάτι.

Η Σάρα Σίλβερμαν ξεκίνησε, με ένα φλεγματικό, κυνικό σχόλιο που απλώς θύμιζε την ατάκα του Γκίμπσον πριν λίγα χρόνια:

.

Αλλά και πολλοί ακόμα δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους.

Οπως ο Γιασάρ Αλί, δημοσιογράφος του New York Magazine:

.

H Μελίσα Σίλβερστιν, διευθύντρια και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «Women in Hollywood» συνδύασε την επικαιρότητα (από τον Μπιλ Κόσμπι μέχρι τον Μπρετ Κάβανο) με την είδηση για τη «συγχώρηση» του Γκίμπσον:

.

Διαβάστε όλο το backlash που έβαλε φωτιά στα social media.

H Tζέσικα Ελις έχει ένα γουέστερν να προτείνει στο Χόλιγουντ, αλλά «δεν έχει δείρει κανέναν στη ζωή της, οπότε μάλλον θα φάει πόρτα;»

.

O Κένεθ Τάραν, κριτικός κινηματογράφου των Los Angeles Times:

.

.

Διαβάστε περισσότερα: