Buzz

Σάντρα Χίλερ: Τα 5 πράγματα που μάθαμε για την πρωταγωνίστρια του «Toni Erdmann»

στα 10

Ποια είναι η 38χρονη Γερμανίδα ηθοποιός που μπορεί και να τραγουδά το «The Greatest Love of All» και, ταυτόχρονα, να μας κλέβει την καρδιά;

Flix Team
Σάντρα Χίλερ: Τα 5 πράγματα που μάθαμε για την πρωταγωνίστρια του «Toni Erdmann»

Το «Toni Erdmann» της Μάρεν Αντε, η γερμανική πικρή κωμωδία που κερδίζει κάθε στιγμή ορκισμένη πίστη από τους θεατές, δε θα ήταν η ίδια ταινία χωρίς τους πρωταγωνιστές της: τον σπουδαίο αυστριακό ηθοποιό Πέτερ Σιμόνισεκ και, φυσικά, την ξανθιά, λιγνή, γεμάτη μελαγχολία και πάθος Ινες της Σάντρα Χίλερ. Ποια είναι, όμως, η κοπέλα που με τόση ανάγκη στοργής πέφτει στην αγκαλιά του «Toni Erdmann»; Εδώ τα 5 πράγματα που μαθαίνουμε γι' αυτήν, με τη βοήθεια της προωθητικής ενέργειας «Face to Face with German Films», που μάς συστήνει τα πρόσωπα της German Films και του σημερινού γερμανικού σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Το φτιαγμένο από λογική και αμηχανία σύμπαν της Μάρεν Αντε

Toni Erdmann 607

Γεννήθηκε το 1978, σπούδασε στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Βερολίνου, ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο από το 1998, αλλά στο σινεμά έγινε γνωστή το 2006, με το «Ρέκβιεμ» του Χανς-Κρίστιαν Σμιντ, για το οποίο τιμήθηκε με την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά και με το Γερμανικό και το Βαυαρικό Κινηματογραφικό Βραβείο εκείνης της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: Η Μάρεν Αντε μιλά στο Flix για το «Toni Erdmann» και για την αγαπημένη της λέξη: «αμηχανία»

toni erdmann σάντρα χίλερ 607

Το μεγαλύτερό της επίτευγμα Απαντά η ίδια: «Πρόσφατα διοργάνωσα μια βραδιά για τη μικρή μου κόρη και τη φιλενάδα της, να παίξουν και να κοιμηθούν μαζί στο σπίτι μας. Πήγε θαυμάσια!»

Δείτε ακόμη: Ο παράξενος κύριος «Toni Erdmann», αυτοπροσώπως, βολτάρει στην Αθήνα

Γιατί θέλησε να γίνει ηθοποιός: «Για καλή μου τύχη, στο σχολείο μπήκα στη θεατρική λέσχη. Ανέκαθεν μ' ενδιέφεραν οι γλώσσες, η ψυχολογία και τα μυστικά των ανθρώπων, ό,τι τους δίνει ώθηση. Χάρη στη θεατρική λέσχη έμαθα περισσότερα πράγματα γι' αυτούς τους τομείς. Κι έτσι κέρδισα ενέργεια κι αυτοπεποίθηση.»

toni erdmann σάντρα χίλερ 607

Για το νέο γερμανικό σινεμά «Νομίζω ότι τραβάει το ενδιαφέρον,» εξηγεί, «γιατί κάνουμε ποιοτικές ταινίες. Η γερμανική κινηματογραφοβιομηχανία δεν προσπαθεί ν' αντιγράψει τις διεθνείς ταινίες, αλλά ακολουθεί το δικό της αφηγηματικό ύφος.»

Δείτε ακόμη: «Η ευτυχία είναι μια πολύ σοβαρή λέξη». 4 κλιπ από το «Toni Erdmann»

Αμήχανο Οσοι έχουν δει ήδη το «Toni Erdmann» θυμούνται, φυσικά, το «γυμνό πάρτι». Στην πρώτη πρόβα της σκηνής, ο Πέτερ Σιμόνισεκ έφτανε από στιγμή σε στιγμή από την Αυστρία. Οταν χτύπησε το κουδούνι, η - εξασκούμενη - Σάντρα Χίλερ, του άνοιξε την πόρτα γυμνή, ακριβώς όπως και στη σκηνή της ταινίας κι ο Πέτερ / Τόνι έμεινε με το στόμα ανοιχτό. «Αυτό το ύφος να θυμάσαι», του είπε η Μάρεν Αντε και η πρόβα συνεχίστηκε χωρίς διακοπή.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Toni Erdmann» και δείτε γιατί του έβαλε 4 1/2 αστεράκια