Buzz

Ο Κλιντ Ιστγουντ αφήνει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και πιάνει τον Σαμ Ρόκγουελ για τη νέα ταινία του

στα 10

Οσα φέρνει ένα Οσκαρ...

Ο Κλιντ Ιστγουντ αφήνει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και πιάνει τον Σαμ Ρόκγουελ για τη νέα ταινία του

Τι κι αν μόλις πάτησε τα 89, ο Κλιντ Ιστγουντ ετοιμάζει νέα ταινία, συνεχίζοντας το κινηματογραφικό του δοκίμιο για τον αμερικανικό (αντι)ηρωισμό. Το θέμα του «The Ballad of Richard Jewell» είναι η τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996.

Δείτε ακόμη: «Tucci Gang» | Ο Σαμ Ρόκγουελ έστησε ένα tribute στον Στάνλεϊ Τούτσι στο SNL (κι εκείνος απάντησε)

Το πρότζεκτ έχει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην παραγωγή κι οι αρχικές φήμες ήθελαν τον ηθοποιό και ως συμπρωταγωνιστή της ταινίας, δίπλα στον Τζόνα Χιλ - ως τώρα. Το φιλμ καταπιάνεται με την πραγματική ιστορία του φρουρού ασφαλείας, Ρίτσαρντ Τζούελ, που έζησε τη δόξα του ήρωα και, αμέσως μετά, τον εφιάλτη της κατηγορίας ως βασικού υπόπτου για την τρομοκρατική επίθεση στην Ατλάντα. Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για την πραγματική ιστορία όπου βασίζεται η ταινία εδώ.

σαμ ρόκγουελ 607

Οπως φαίνεται, τόσο ο ΝτιΚάπριο, όσο και ο Χιλ θα παραμείνουν στην ταινία ως παραγωγοί, αλλά όχι ως ηθοποιοί. Ο Κλιντ Ιστγουντ αναζητά ακόμα τον Ρίτσαρντ Τζούελ του, αλλά το ρόλο του δικηγόρου του, που συζητούνταν για τον ΝτιΚάπριο, αναλαμβάνει ο Σαμ Ρόκγουελ. Το ενδιαφέρον στο ρόλο είναι πως ο δικηγόρος ανέλαβε να υπερασπιστεί τον Τζούελ όταν κατηγορήθηκε, φαινομενικά άδικα, ως συμμέτοχος στην τρομοκρατική επίθεση, για να παγιδευτεί κι ο ίδιος σταδιακά στο λαβύρινθο των ενοχοποιητικών στοιχείων. Ο Σαμ Ρόκγουελ μοιάζει να διανύει τη χρυσή εποχή του: μετά το Οσκαρ Β' Ανδρικού για τις «Τρεις Πινακίδες...», την οσκαρική υποψηφιότητα την αμέσως επόμενη χρονιά για το «Vice» και τις θαυμάσιες κριτικές για το ρόλο του ως Μπομπ Φόσι στη μίνι-σειρά «Fosse/Verdon», μοιάζει έτοιμος ν' απολαύσει οδηγίες του Dirty Harry.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κλιντ Ιστγουντ ετοιμάζει ταινία για την τρομοκρατική επίθεση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα