Buzz

Ενδιαφέρον ή περιττό; Ο Σαμ Ράιμι διασκευάζει τον «Προφήτη» του Οντιάρ

στα 10

Το 2009, ο «Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ ήταν ένας καλλιτεχνικός θρίαμβος, με πολιτική δύναμη που διαρκεί ακόμα. Τι μπορεί να προσθέσει σ' αυτό ο Σαμ Ράιμι; Θα περιμένουμε και θα δούμε.

Ενδιαφέρον ή περιττό; Ο Σαμ Ράιμι διασκευάζει τον «Προφήτη» του Οντιάρ

Ο Σαμ Ράιμι δεν έχει γνωρίσει την καλύτερη δεκαετία του. Η τελευταία ταινία που σκηνοθέτησε ήταν το «Oz the Great and Powerful» και δεν είναι τυχαίο ότι το φιλμ δεν πυροδότησε το franchise στο οποίο ήλπιζε η Disney. Προηγήθηκαν οι «Spider-Man» και το διασκεδαστικό «Drag me to Hell», ενώ ο Ράιμι δούλεψε εκτεταμένα και στο «Warcraft» προτού αποχωρήσει από το πρότζεκτ λόγω δημιουργικών διαφορών με τη Universal, σκηνοθέτησε και τον πιλότο του «Ash vs. Evil Dead» για το Starz μετά από λαϊκή απαίτηση αναβίωσης του σύμπαντος του «Evil Dead», ωστόσο τώρα μοιάζει ν' αναζητά την επιστροφή του σ' ένα πιο μικρής κλίμακας, εσωστρεφές, καλλιτεχνικό σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Ας τα έβαλε ξανά με το «Evil Dead»

Η λύση φαίνεται πως θα δοθεί με μια παράξενη επιλογή. Ο Σαμ Ράιμι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Sony για να σκηνοθετήσει το αμερικανικό remake του «Προφήτη» του Ζακ Οντιάρ. Η ταινία του Οντιάρ έκανε πρεμιέρα το 2009 στο Φεστιβάλ Καννών, τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, έφτασε ως τις υποψηφιότητες για το Ξενόγλωσσο Οσκαρ και σημάδεψε το νεότερο γαλλικό σινεμά κι όλους τους θεατές του κόσμου που είδαν την ταινία (μην ξεχνάμε ότι ο Οντιάρ κέρδισε φέτος τον Χρυσό Φοίνικα με το «Dheepan»). Τώρα το σενάριο διασκευάζεται από τον συγγραφέα των «Mystic River» και «Shutter Island», Ντένις Λεχέιν, πράγμα ελπιδοφόρο και ο Ράιμι σκοπεύει να ξεκινήσει γυρίσματα μόλις βρει και τον πρωταγωνιστή του (που να συγκρίνεται με τον Ταχάρ Ραχίμ), στα μέσα του 2016. Τρομάζουμε ελαφρώς στη σκέψη του πώς θα μεταποιηθεί (εθνικά, τουλάχιστον;) η ιστορία του αραβικής καταγωγής νεαρού Γάλλου που εξελίσσεται σε αρχιμαφιόζο μέσα στις γαλλικές φυλακές. Ομως για να βεβαιωθούμε ότι ο Σαμ Ράιμι έχει τις δυνατότητες να σκηνοθετήσει ένα συγκεντρωμένο, προκλητικό, σύνθετο σενάριο, δεν έχουμε παρά να ξαναδούμε το «A Simple Plan».

Διαβάστε ακόμη: