Buzz

«Salt and Fire»: Μια ταινία καταστροφής από τον Βέρνερ Χέρτσογκ; Ναι, θέλουμε!

στα 10

Γενικά, οτιδήποτε κάνει ο Βέρνερ Χέρτσογκ είναι ευπρόσδεκτο, αφού ακόμη και στις λιγότερο ενδιαφέρουσες ταινίες του, πάντα βρίσκεις κάτι για να σου ξυπνήσει τον εγκέφαλο.

«Salt and Fire»: Μια ταινία καταστροφής από τον Βέρνερ Χέρτσογκ; Ναι, θέλουμε!

Στο «Salt and Fire», αυτό το «κάτι» είναι πως η ταινία μοιάζει με περιπέτεια καταστροφής, πως σε αυτήν πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Σάνον και πως σε μια ευθεία συνέχεια από την παρεξηγημένη (;) «Βασίλισσα της Ερήμου», ο Χέρτσογκ συνεχίζει να εξερευνά τον άνθρωπο μέσα στο περιβάλλον - με τα δυο τους να συναγωνίζονται πιο είναι πιο περίπλοκο.

Η υπόθεση του φιλμ θέλει έναν επιστήμονα να κατηγορεί μια μεγάλη εταιρία για μια οικολογική καταστροφή στη Νότιο Αμερική, αλλά όταν ένα ηφαίστειο θα ξυπνήσει από το λήθαργό του, ο επιστήμονας και οι «κακοί» της εταιρίας θα πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να αποτρέψουν την ολική καταστροφή.

Δείτε ακόμη: O Βέρνερ Χέρτζογκ δεν ξέρει τι είναι τα emoji

Salt and Fire 607

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Μάικλ Σάνον - ελπίζουμε στο μέλλον να έχει καλύτερη γνώμη για τον Χέρτσογκ απ' ότι για τον Γούντι Αλεν και τον Αλεξάντερ Πέιν, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και η Βερόνικα Φέρες, τα γυρίσματα έγιναν στη Βολιβία και το τρέιλερ που ακολουθεί είναι τόσο περίεργο που δεν καταλαβαίνεις ακριβώς αν η ταινία είναι ένα φιλοσοφικό δοκίμιο πάνω στη φύση ή ένα αγωνιώδες θρίλερ με αρχή, μέση, τέλος. Οσοι το είδαν στην πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο δεν έβγαλαν και φοβερή άκρη, αφού το χαρακτήρισαν γοητευτικό, εννοώντας το προφανές: πως καμία ταινία του Βέρνερ Χέρτσογκ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: