Industry

Γράψε το καλύτερο σενάριο με τη βοήθεια της SAE Athens και του Ζαχαρία Μαυροειδή

στα 10

Η SAE Athens συνεργάζεται, ως Χορηγός Εκπαίδευσης, με το Φεστιβάλ Πάτμου και διοργανώνει μια χρήσιμη διάλεξη για το σενάριο, με ομιλητή τον Ζαχαρία Μαυροειδή.

Flix Team
Γράψε το καλύτερο σενάριο με τη βοήθεια της SAE Athens και του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός για τα creative media, η SAE Athens, εγκαινιάζει το συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτμου που θα γίνει, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον Ιούλιο. Το Φεστιβάλ Πάτμου διοργανώνει τον 2ο Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους (διαβάστε περισσότερα γι' αυτό εδώ) και η SAE Athens, με το ρόλο του Χορηγού Εκπαίδευσης, έχει προετοιμάσει μια εισαγωγική ανοιχτή διάλεξη με θέμα τον πολυσχιδή κόσμο της Σεναριογραφίας, την Τρίτη, 2 Ιουνίου, το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη:

Η διάλεξη απευθύνεται σε όσους έχουν ξεκινήσει ή επιθυμούν να ξεκινήσουν την ενασχόλησή τους με το χώρο της σεναριογραφίας, της σκηνοθεσίας και της δημιουργίας κινηματογραφικών έργων γενικότερα, με τη γενική θεματολογία:

  • Τι είναι το σενάριο; Το σενάριο ως λογοτεχνικό είδος, το σενάριο ως εργαλείο του κινηματογράφου, το σενάριο ως άθροισμα ιδεών.
  • Τα βασικά στοιχεία του σεναρίου: θέμα, υπόθεση, κεντρική σύγκρουση, αφηγηματικός κόσμος, πρωταγωνιστής, point of view.
  • Τα βασικά στοιχεία του σεναρίου στις ταινίες μικρού μήκους.

Τη διάλεξη θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης - σεναριογράφος και καθηγητής στο Digital Film Making Diploma της SAE Athens, Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο δημιουργός της ταινίας «Ο Ξεναγός» που είδαμε πριν λίγα χρόνια στις αίθουσες και ο οποίος, τώρα, προετοιμάζει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «Ο Απόστρατος» που έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Στο τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει Q&A με την υπεύθυνη του Διαγωνισμού Σεναρίου του Φεστιβάλ Πάτμου, Αγάθη Δαρλάση. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με την Ανοιχτή Διάλεξη αλλά και τον Διαγωνισμό Σεναρίου Μικρού Μήκους επισκεφθείτε το athens.sae.edu/scriptwriting.

info