Industry

SAE Athens: Ενα success story στις κινηματογραφικές σπουδές

στα 10

Θέλετε να μάς δείξετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια σας; Η SAE Athens, με το πρόγραμμά της για Filmmaking και Video Production, θα σάς βοηθήσει να το καταφέρετε.

Flix Team
SAE Athens: Ενα success story στις κινηματογραφικές σπουδές

Καινούρια σεζόν, καινούρια ζωή. Για όσους τα βλέπουν όλα... σινεμά, η SAE Athens προτείνει το δικό της πρόγραμμα για Filmmaking και Video Production, που είναι όχι απλώς οργανωμένο και πλήρες, αλλά και ήδη μετρά επιτυχίες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και στην επαγγελματική αγορά. Η SAE Athens προσφέρει σπουδές σκηνοθεσίας, παραγωγής, videography και μοντάζ/post-production, με τα κορυφαία προγράμματα σπουδών Film Making και Video Production στην Ελλάδα και με την εγγυημένη ποιότητα της SAE παγκοσμίως. Εμπειρο προσωπικό και άρτιος εξοπλισμός, προσκαλούν τη νέα γενιά κινηματογραφιστών, ν' ακολουθήσουν τα βήματα των αποφοίτων της σχολής, με επαγγελματικές επιτυχίες και διεθνείς διακρίσεις. Διαβάστε τι δυνατότητες παρέχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, δείτε τα showreels των σπουδαστών, σημειώστε τις ήδη αναγνωρισμένες ταινίες, παραγωγής της SAE και πάρτε μια γεύση από πρώτο χέρι, στο Open Day της σχολής: Τα νέα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο!

Πριν τα στοιχεία, οι αισθήσεις: Δείτε τα αποτελέσματα των σπουδών στη SAE, στο παρακάτω βίντεο, το «FeelMaker», το πρώτο Film Student Showcase της SAE Athens.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η SAE παρέχει δύο προγράμματα, με διαφορετική δομή και φιλοσοφία, με σκοπό να καλύψει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

DIGITAL FILM PRODUCTION Bachelor BA/BSc (Hons) | Διάρκεια: 3 χρόνια / Εναρξη: Οκτώβριος 2017 / Πρόγραμμα Σπουδών του SAE Creative Media College, σε συνεργασία με το Middlesex University

Ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Bachelor, που θα σας εξοπλίσει με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να ξεκινήσετε δυναμικά την καριέρα σας στη βιομηχανία του κινηματογράφου και να κάνετε τη διαφορά. Με την ολοκλήρωση των Filmmaking σπουδών σας, θα είστε σε θέση να εργαστείτε σε όλους τους τομείς του ψηφιακού κινηματογράφου, από τη σκηνοθεσία, τις ψηφιακές κάμερες, τη διεύθυνση φωτογραφίας, το σενάριο, την παραγωγή, το video editing, το compositing μέχρι το ευρύτερο φάσμα του post production. (Αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ).

sae athens 607

VIDEOGRAPHY Certificate | Διάρκεια: 6 μήνες / Εναρξη: Οκτώβριος 2017 / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνικής κατάρτισης της SAE Athens

Το Videography Certificate θα σας εκπαιδεύσει πάνω σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές για τη δημιουργία video content για ψηφιακά μέσα, με έμφαση στα σύγχρονα visual media και το διαδίκτυο. Εστιάζοντας στην αυτόνομη δημιουργία και παραγωγή web videos - short documentaries, προωθητικών videos, youtube videos, live videos για social media, κλπ. - θα γνωρίσετε τις βασικές αρχές του filmmaking και δίπλα στους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές της σχολής, θα εκπαιδευτείτε πάνω στο σχετικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα software. (Αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ).

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το περιεχόμενο, τα στοιχεία και τη διαδικασία των κινηματογραφικών σπουδών, στο site της SAE Athens

Τα προγράμματα σπουδών, οι εκπαιδευτικές εγγυήσεις, οι περιγραφές, τίποτε δεν μιλούν τόσο δυνατά, σε μια δύσκολη και απαιτητική εποχή, όσο τα αποτελέσματα - κι αυτά, στο showreel της SAE Athens, μιλούν όσο χίλιες λέξεις. Δείτε το showreel παρακάτω:


Μέσα στα χρόνια της λειτουργίας του προγράμματος Film Studies, η SAE Athens έχει ήδη συμμετάσχει και διαπρέψει, με τις ταινίες και τους ανθρώπους της, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, στους τομείς και του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας.

Dolphin Man 607

Ξεκινώντας από τους διδάσκοντες, ο Λευτέρης Χαρίτος, Εκπαιδευτικός Συντονιστής του FILM Department του SAE Creative Media College, υπογράφει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, που παρουσίασε υλικό του στην Αγορά του φετινού Φεστιβάλ Καννών: το «Dolphin Man» βυθίζεται στο απέραντο γαλάζιο της φιλοσοφίας ζωής τού δύτη Ζακ Μαγιόλ. Διαβάστε και δείτε περισσότερα στη συνέντευξη που έδωσε ο Λευτέρης Χαρίτος στο Flix.

little island 607

Ταινίες που δημιουργήθηκαν από τους σπουδαστές της SAE Athens, συμμετείχαν με επιτυχία τις τελευταίες χρονιές στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ξεχωριστή αρχή έγινε το 2016: Το σπουδαστικό μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Little Island» των Αγγελου Ψωμόπουλου και Αλεξ Βηλαρά, γέμισε βραβεία το τμήμα Digital Film Making της SAE Athens. Η ταινία βραβεύτηκε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ το δυναμικό ξεκίνημα συνεχίστηκε με το Srem Festival (Βελιγράδι), με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας όπου βραβεύτηκε, ενώ η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο Best Film Production στα διεθνή SAE Alumni Awards στο Βερολίνο. Δείτε παρακάτω τον Αγγελο Ψωμόπουλο και τον Αλεξ Βηλαρά να μοιράζονται την εμπειρία τους:


Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2017, η SAE Athens συμμετείχε με δύο ταινίες, που συγκέντρωσαν την προσοχή κοινού και κριτικής: το «Ιχθύς» των Χρήστου Καραλιά και Πάνου Ποντικίδη και το «Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του» των Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου, Σταμάτη Γεροχριστοδούλου και Ελενας Δεμέστιχα. Δείτε παρακάτω τα trailers των ταινιών και βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Στον τομέα της μυθοπλασίας, η μικρού μήκους ταινία «Μύγες», το final film project της Νάντιας Ζυγούρη, του Αρη Παυλίδη και της Εύης Ανδρεάδη, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στο green screen πλατό τής SAE, έκανε την επιτυχημένη πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ βραβεύτηκε στο ANSFF του Μπουένος Αϊρες. Διαβάστε περισσότερα για τις «Μύγες» εδώ και δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας:


Επιπλέον, φέτος η SAE Athens έχει έτοιμες τις βαλίτσες της Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, όπου συμμετέχει με τρεις σπουδαστικές ταινίες: το «Ωραίες Πεταλούδες» της Ελενας Δεμέστιχα, τα «Σουτζουκάκια» του Χρυσόστομου Μπάρμπα και το «Προφιτερόλ» της Χρυσάνθης Καρφή Κώη. Για τις συμμετοχές της SAE στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε, να γράψουμε και να δούμε περισσότερα προσεχώς.

Γι' αυτά και περισσότερα, η SAE Athens σάς περιμένει στο Open Day της σχολής, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, 16.00-21.00, στις εγκαταστάσεις της, για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον συναρπαστικό κόσμο των Creative Media και για τις σπουδές στην SAE. Για να εμπνευστείτε και να ξεκινήσετε μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και δημιουργικές προκλήσεις!