Φεστιβάλ / Βραβεία

Sad Oscars moment: ο Μάικλ Κίτον βάζει ξανά πίσω στην τσέπη τον ευχαριστήριο λόγο του

στα 10

Tι μπορεί να σου αποκαλύψει μία ακόμα θέαση της 87ης τελετής των βραβείων Οσκαρ. Μία μικρή στιγμή, έτσι όπως η κάμερα συλλαμβάνει τον κόσμο να χειροκροτά τoν Εντι Ρεντμέιν...

Sad Oscars moment: ο Μάικλ Κίτον βάζει ξανά πίσω στην τσέπη τον ευχαριστήριο λόγο του

Ο Εντι Ρεντμέιν κέρδισε το Οσκαρ Α' Ανδρικού για την ερμηνεία του στη «Θεωρία των Πάντων». Κέρδισε και τα συγχαρητήρια του Στίβεν Χόκινγκ. Ηταν μια δύσκολη κατηγορία αυτή του Α' Ανδρικού. Ο Ρεντμέιν είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα (στο δράμα) και το SAG, οπότε ήταν (στατιστικά) δύσκολο να χάσει - από το 2003 έχει να πάρει Οσκαρ κάποιος που δεν κέρδισε το SAG. Ομως, με τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» να έχει ξεπεταχθεί στην τελική ευθεία ως αγαπημένος των box office, ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Και μην ξεχνάμε το αγαπημένο σενάριο στο Χόλιγουντ: αυτό των εμπορικών του ηθοποιών που περνούν δεκαετίες σε ασήμαντους ρόλους και μετά κάνουν ένα γενναίο, τολμηρό comeback. Κι αυτός ήταν ο Batman. Συγγνώμη, ο Birdman. Ο αγαπημένος μας Μάικλ Κίτον που είχε κερδίσει κι αυτός τη Χρυσή Σφαίρα (κωμωδίας) και πολλά ακόμα βραβεία κριτικών ενώσεων. Και το indie award, ένα μόλις βράδυ πριν τα Οσκαρ. Κι όλοι του είχαν φουσκώσει τα μυαλά ότι είναι η χρονιά του. Κι όλοι τον ρωτούσαν «τι θα κάνει το Οσκαρ, τώρα που σίγουρα θα το πάρει».

Διαβάστε ακόμη Πού θα βάλει ο Μάικλ Κίτον τον Οσκαρ του (αν το κερδίσει);

Ο Εντι Ρεντμέιν κέρδισε. Κι ανέβηκε στη σκηνή του Dolby Theater και χοροπήδησε και φίλησε το θείο Οσκαρ και έδωσε παράσταση. Από κάτω το κοινό χειροκροτούσε. Χειροκροτούσε κι ο γιος του Μάικλ Κίτον που ο μπαμπάς είχε φέρει ως συνοδό (όπως και στις Χρυσές Σφαίρες). Ορθιος δίπλα του ο Κίτον δε χειροκροτούσε. Οχι γιατί δεν ήθελε. Αλλά γιατί προσπαθούσε να ελευθερώσει τα χέρια του καθώς κρατούσε... κάτι. Κρατούσε τον ευχαριστήριο λόγο του, τον έβαλε ξανά στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του. Δεν τον χρειαζόταν πια...

Ω, Μάικλ εσύ είσαι ο ένας κι ο μοναδικός Batman/Birdman. Δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο για επιβεβαίωση...

Διαβάστε ακόμη: