Buzz

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι! Πρώτες εικόνες από το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ

στα 10

Ο Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Αρμστρονγκ στο biopic που υπογράφει ο Ντάμιεν Σαζέλ του «Whiplash» και του «La La Land».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι! Πρώτες εικόνες από το «First Man» του Ντάμιεν Σαζέλ

Μπορεί στο «La La Land» o Ντάμιεν Σαζέλ να ταξίδεψε τους ερωτευμένους πρωταγωνιστές του στ’ αστέρια (μεταφορικά μιλώντας πάντα), για τις ανάγκες της επόμενης ταινίας του, ωστόσο, στέλνει κυριολεκτικά τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο φεγγάρι.

Κι αυτό γιατί στο «First Man» ο Γκόσλινγκ υποδύεται τον Νιλ Αρμστρονγκ, στην κινηματογραφική βιογραφία που υπογράφει ο Σαζέλ για τον άνθρωπο που έκανε τα πρώτα βήματα στη Σελήνη.

Διαβάστε ακόμη: Στο «The Old Man and the Gun», ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι για μια ακόμη φορά ο πιο cool ληστής του κόσμου

First Man 607

First Man 607

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong», διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο του «Spotlight», Τζος Σίνγκερ, το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Αρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA και το διαστημικό της πρόγραμμα βρισκόταν σε πυρετώδη προετοιμασία προκειμένου να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι, η οποία κατέληξε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και επαναστατικές επιστημονικές αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

First Man 607

Δίπλα στον Γκόσλινγκ συμπρωταγωνιστεί η Κλερ Φόι στο ρόλο της συζύγου του, Τζάνετ, ενώ παίζουν επίσης, οι Κάιλ Τσάντλερ, Κόρεϊ Στολ, Τζον Μπέρνταλ, Τζέισον Κλαρλ και Ιθαν Εμπρι.

Αν και θα ελπίζαμε ίσως σε κάτι πιο πρωτότυπο από ένα ακόμα biopic από το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό δίδυμο (πρόκειται επίσης για την πρώτη ταινία του Σαζέλ που δεν βασίζεται σε δικό του σενάριο), έπειτα από την ανανεωτική μιούζικαλ φαντασμαγορία του «La La Land», τόσο ο Σαζέλ όσο και ο σεναριογράφος του υποστηρίζουν ότι δεν το φιλμ απέχει πολύ από μια συμβατική βιογραφική ταινία.

Το «First Man» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου, με σχεδόν βέβαιη μια συμμετοχή στο προσεχές Φεστιβάλ Βενετίας, όπου είχε άλλωστε διαγωνιστεί και το «La La Land». Εν αναμονή του πρώτου τρέιλερ, χαζέψτε εδώ τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μόλις από την ταινία και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό People.

First Man 607

Διαβάστε ακόμα

First Man 607