Buzz

Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα κρατάει καλά κρυμμένα μυστικά...

στα 10

H «Ρόζα της Σμύρνης», η νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου.

Flix Team
Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα κρατάει καλά κρυμμένα μυστικά...

Πιο γνωστός από τη σκηνοθεσία επιτυχημένων σειρών όπως η «Αναστασία», το «Απών», το «Τζιβαέρι», και η «Λούφα και Παραλλαγή», ο Γιώργος Κορδέλλας, με σεναριογράφο τη Χριστίνα Λαζαρίδη, διασκεύασε το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη - Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα» μετατρέποντας το στο «Η Ρόζα της Σμύρνης», τη νέα συμπαραγωγή της COSMOTE TV που που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα και βγαίνει στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου από τη Feelgood Entertainment.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα καστ που αμέσως τραβά το ενδιαφέρον: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης και ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Γιλμάζ Γκρουντά. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και το τραγούδι του φιλμ ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου.

Η ιστορία της ταινίας παρακολουθεί την αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα, που ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Eνα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη. H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακλουθούν οι τέσσερεις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.

Ακούστε εδώ το τραγούδι της ταινίας: Μια Φωνή: Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει για τη «Ρόζα της Σμύρνης»

Η Ρόζα της Σμύρνης 607

«Η μαμά μου ήταν απ' τη Σμύρνη», δηλώνει η Λήδα Πρωτοψάλτη «κι ο μπαμπάς μου απ' τη Ρωσία: ήρθαν απ' τις δυο καταστροφές κι ενώθηκαν στον Πειραιά. Αυτή η ταινία, παιδιά, μιλάει για τον άνθρωπο. Οι κεντρικοί ήρωες της ταινίας είναι οι άνθρωποι, με το παρελθόν τους και το παρόν τους. Η Ρόζα είναι ένας βράχος, μια «κανονική» γυναίκα, αλλά με τέτοια γεγονότα στη ζωή της που θα είχαν κάνει άλλους ανθρώπους να λυγίσουν. Η Ρόζα στάθηκε όρθια. Ασχολείται με τον άνθρωπο, με το τι κρύβουμε όλοι μέσα μας και με το τι θέλουμε να κάνουμε σ' αυτή τη ζωή που ήρθαμε. Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά ερωτήματα και νομίζω ότι η ταινία τα απαντά. Χτυπά στην ευαισθησία του θεατή. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει το παρελθόν: ο άνθρωπος ζει με το παρελθόν, ζει με την ανάμνηση, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την ανάμνηση, είτε υπέροχη είναι αυτή, είτε καταστροφή.»

Διαβάστε ακόμη: Οι συντελεστές της «Ρόζας της Σμύρνης» μιλούν για τη μνήμη και την Ιστορία

Η Ρόζα της Σμύρνης 607

Στην παραγωγή βρίσκουμε τους Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή, σε συμπαραγωγή με την Τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, την COSMOTE TV, την Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment. H ταινία θα κάνει την πρώτη της τηλεοπτική προβολή στα κανάλια COSMOTE CINEMA.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα και μερικές σκηνές από τα παρασκήνια με συνεντεύξεις των ηθοποιών:



Διαβάστε ακόμη: Η «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα αποκαλύπτεται

Η Ρόζα της Σμύρνης Αφίσα 607