Φεστιβάλ / Βραβεία

«Requiem to a Shipwreck»: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική παρουσία στο 44o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, το «Requiem to a Shipwreck» της Τζάνις Ράφα συμμετέχει στο τμήμα «Below the Surface».

«Requiem to a Shipwreck»: Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Ενα ρέκβιεμ λαμβάνει χώρα προς τιμήν ενός τραγικού γεγονότος στις ελληνικές ακτές. Το ναυάγιο δεν είναι το απομεινάρι ενός θανάσιμου δυστυχήματος αλλά ένα ξεχασμένο ερείπιο μέσα στο τοπίο. Στέκεται εκεί σαν ένα μνημείο τραγωδίας και ένα σύμβολο των πολλών επιπέδων της κίνησης στα νερά της Μεσογείου.

Ετσι περιγράφεται στον επίσημο κατάλογο του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το «Requiem to a Shipwreck» της Τζάνις Ράφα (Ραφαηλίδου), την οποία έχουμε γνωρίσει από τις προηγούμενες δουλειές της, με εξέχουσα την «Εξοδο Κ1» που συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Δράμας το 2012.

Το «Requiem to a Shipwreck» είναι μια ελληνοολλανδική παραγωγή σε σκηνοθεσία, παραγωγή και μοντάζ της Τζάνις Ράφα και σε διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, με την υποστήριξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Requiem to a Shipwreck»:


Στο 44ο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα το «Οι Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου, στο τμήμα «Bright Future» το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά και στο τμήμα «Limelight» η «Εκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα.

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ διεξάγεται φέτος από τις 21 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: