Buzz

Ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορείται άλλη μια φορά για βιασμό

στα 10

Η Γαλλίδα ηθοποιός Βαλεντίν Μονιέ καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον διάσημο σκηνοθέτη όταν ήταν 18 χρονών σε ένα σαλέ του στην Ελβετία.

Ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορείται άλλη μια φορά για βιασμό

Αλλη μια υπόθεση βιασμού φαίνεται να βαραίνει τον διάσημο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι. Σε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Perisien, η Γαλλίδα ηθοποιός Βαλεντίν Μονιέ κατηγόρησε τον Ρομάν Πολάνσκι ότι την βίασε, και μάλιστα με άγριο τρόπο, στο σαλέ του σκηνοθέτη στην Ελβετία το 1975 όταν η ίδια ήταν 18 χρονών. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό και με αρκετά άτομα στα οποία μίλησε η Μονιέ για τον βιασμό της λίγο μετά αφότου έγινε.

Διαβάστε ακόμα: Δικαστής στις ΗΠΑ βάζει στοπ στις αιτήσεις του Ρομάν Πολάνσκι για να κλείσει η περιβόητη υπόθεση βιασμού

valentine monnier 607 H Βαλεντίν Μονιέ

«Ποτέ δεν ξεχνάς ότι κάποιος σε βίασε. Γίνεται ένα φάντασμα το οποίο σε ακολουθεί και με έναν ύπουλο τρόπο σε αλλάζει» δήλωσε στην εφημερίδα η Μονιέ. Η ίδια επίσης είπε πως αποφάσισε να μιλήσει τώρα, τέσσερις δεκαετίες μετά το περιστατικό, λόγω της κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Πολάνσκι «Κατηγορώ» στις γαλλικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα. Η συγκεκριμένη ταινία είχε κερδίσει το Αργυρό Λιοντάρι αλλά και το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας. Η ίδια μάλιστα λέει πως φοβόταν να μιλήσει τόσα χρόνια γιατί «έλεγα στον εαυτό μου: είναι ο Ρομάν Πολάνσκι, δεν θα ρισκάρει να μαθευτεί κάτι τέτοιο, θα με βάλει να με σκοτώσουν.»

Οσο αφορά για τον ίδιο τον βιασμό, η Μονιέ είπε πως κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού για σκι στην Ελβετία, ο Πολάνσκι την κάλεσε στο πάνω δωμάτιο μετά από δείπνο. Οταν έφτασε πάνω ο ίδιος ήταν ήδη γυμνός. Αμέσως της επιτέθηκε σκίζοντας τα ρούχα πριν την βιάσει με άγριο τρόπο. Μέχρι στιγμής ο Πολάνσκι, μέσω του δικηγόρου του Χερβέ Τεμίμ, διέψευσε τις κατηγορίες αυτές.

Διαβάστε ακόμα: H επιστροφή του Ρόμαν Πολάνσκι στην Αμερική θα είναι κάτι σαν το γεγονός του αιώνα

Roman Polanski 607

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορείται για βιασμό. Το 1977 έφυγε από τις Η.Π.Α. όταν κατηγορήθηκε πως βίασε την 13χρονη τότε Σαμάνθα Γκέιμερ. Αν και ο ίδιος δήλωσε ένοχος, κατάφερε να διαφύγει στη Γαλλία, όπου και μένει μέχρι και σήμερα, χωρίς να δικαστεί, ενώ το 2018 η Ακαδημία Κινηματογράφου της Αμερικής τον διέγραψε από μέλος της. Το θύμα του τον έχει συγχωρέσει από τότε.

Οι νέες αυτές κατηγορίες, παρόλο που δεν μπορούν να οδηγήσουν τον Πολάνσκι σε σύλληψη, αφού σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο το έγκλημα παραγράφεται μετά από 20 χρόνια, ωστόσο θέτει σε εξαιρετικό κίνδυνο πλέον την ασφαλή «εξορία» του σκηνοθέτη στη Γαλλία αλλά και την ευρωπαϊκή του αποδοχή μέσα στις δεκαετίες. Αναμένονται σίγουρα εξελίξεις, ειδικά όταν πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι υποψηφιότητες για τα βραβεια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου το «Κατηγορώ» θα είναι σίγουρα υποψήφιο.

Διαβάστε ακόμα: