Buzz

H φωτογραφία που καταδίκασε για πάντα τον Ρόμαν Πολάνσκι

στα 10

Με αφορμή την έξοδο στην Αμερική της «Αφροδίτης με τη Γούνα», το περιοδικό TIME δημοσίευσε μια φωτογραφία που υπήρξε υπεύθυνη για την οριστική εξορία του Ρόμαν Πολάνσκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

H φωτογραφία που καταδίκασε για πάντα τον Ρόμαν Πολάνσκι

Ηταν Οκτώβριος του 1977, όταν ο Ρόμαν Πολάνσκι αφέθηκε ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές, αφού πρώτα ομολόγησε την ενοχή του για παράνομο σεξ με ανήλικο, την μικρότερη και πιο ελαφριά από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν μετά την καταγγελία για το βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκέιμερ, που σύμφωνα με τη δικογραφία έγινε αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης του σκηνοθέτη με την πρόφαση μιας φωτογράφησης.

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της πολύκροτης υπόθεσης που κρατά τον Ρομάν Πολάνσκι εκτός Αμερικής τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Μετά την «ανταλλαγή», ο Πολάνσκι έφυγε για την Ευρώπη προκειμένου να γυρίσει το επικό «The Hurricane», αλλά σταμάτησε για λίγο στo Μόναχο κατά τη διάρκεια του θρυλικού Oktoberfest. Εκεί ένας παπαράτσο, ονόματι Ιστβαν Μπάζατ, τον φωτογράφησε ανάμεσα σε μια παρέα γυναικών να καπνίζει πούρο και να διασκεδάζει, σαν να μην είχε μόλις γλιτώσει από μια από τις πιο πολυκροτες δίκες που γνώρισε ποτέ η ιστορία του Χόλιγουντ.

2

Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία, ο Πολάνσκι κλήθηκε ξανά πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και φυλακίστηκε για 42 μέρες στη φυλακή Chino State Prison, ενώ τρεις μήνες μετά, ώρες πριν την εκ νέου δίκη που θα αποφάσιζε για την τύχη του, έφυγε για την Ευρώπη, απ' όπου δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Η «Αφροδίτη με τη Γούνα», η τελευταία ταινία του 81 ετών Ρόμαν Πολάνσκι, βγήκε αυτήν την εβδομάδα στις αμερικάνικες αίθουσες, φτάνοντας εύκολα στην πρώτη θέση στα ταμεία στην κατηγορία των μικρών «ανοιγμάτων».

Διαβάστε ακόμη: