Buzz

Πρώτο τρέιλερ για το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν. Εκεί όπου τα λόγια είναι περιττά

στα 10

«Ενα δυνατό όραμα αγάπης, θάρρους, ελπίδας, αλλαγής, επιστροφής.» Και το πιστεύουμε.

Πρώτο τρέιλερ για το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν. Εκεί όπου τα λόγια είναι περιττά

Το teaser ήταν, στην κυριολεξία, η αρχή. Τα νερά που ξεπλένουν αναμνήσεις, ενοχές, θλίψη, υποψίες αγάπης.

Το πρώτο τρέιλερ του «Roma», της νέας ταινίας του Αλφόνσο Κουαρόν, για το Netflix, που θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βενετίας σε λίγες μέρες, προλογίζει ένα δυνάμει αριστούργημα. Ασπρόμαυρο, χωρίς διάλογο, αλλά με εκπληκτική μουσική και μια έντονα συναισθηματική ηχητική μπάντα, στην ταραγμένη πόλη του Μεξικού της δεκαετίας του '70, όταν κι ο ίδιος ήταν έφηβος. Η ηρεμία της οικογένειας, ενός ήσυχου σπιτιού, σε αντίστιξη με τη βία των δρόμων, η μοναξιά μέσα στο σύνολο, μια οικογένεια που μοιάζει διασπασμένη, σύντομες αγκαλιές και βίαιοι αποχωρισμοί. Κι αυτά, σε ούτε δύο, αφηγηματικά λεπτά ομορφιάς.

Δείτε ακόμη: Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του

Roma Alfonso Cuaron  607

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της, «η νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν είναι ένα οικογενειακό δράμα, εμπνευσμένο από αυτοβιογραφικές μνήμες, το οποίο μάς επιστρέφει στο Μέξικο Σίτι στις αρχές της δεκαετίας του 70. Η πλοκή διαδραματίζεται στο μεσοαστικό σπίτι μίας οικογένειας την οποία φροντίζει σταθερά κι ως ήρεμη δύναμη η εσωτερική οικονόμος και νταντά των παιδιών. Μπορεί οι ηθοποιοί να είναι καταπληκτικοί, όμως ο ίδιος ο μικρόκοσμος αυτού του σπιτιού πρωταγωνιστεί: ένα σπίτι ζωντανό και παλλόμενο, που επηρεάζεται κι αντιδρά - είτε γιατί σοβαρά γεγονότα έρχονται να κλονίσουν τις ζωές των κατοίκων του, είτε γιατί οι μικρές μικρές αλλαγές στη ζωή φέρνουν και την αλλαγή στην καθολική ατμόσφαιρα. Ο Κουαρόν κινηματογραφεί ένα έπος, πλασμένο από μικροστιγμές καθημερινότητας όπου ο χρόνος κ ο χώρος απλώνονται, για αυτό και καταλήγει να μας συγκινεί με μία προσωπική και ταυτόχρονα παγκόσμια κινηματογραφική εμπειρία. Γυρισμένο με μαγική ασπρόμαυρη φωτογραφία και έναν πρωτοποριακό πειραματισμό στο σχεδιασμό ήχου, το «Roma» είναι το αποτέλεσμα ενός πραγματικού κινηματογραφικού οραματιστή.»

Δείτε ακόμη: To «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

Roma Alfonso Cuaron  607 3

To φιλμ, μια βαθιά προσωπική ιστορία όπως δηλώνει ο ίδιος, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας για να ακολουθήσει η προβολή του σε αυτό της Νέας Υόρκης πριν βρει τον δρόμο για την πλατφόρμα του Netflix πριν το τέλος του χρόνου -αλλά και για τις αίθουσες, τουλάχιστον στην Αμερική.

Δείτε εδώ το teaser, για λόγους συνέχειας και πιο κάτω το trailer του «Roma»:


Δείτε το βίντεο με τον Κουαρόν επί το έργον, στα γυρίσματα της ταινίας

roma poster 607