Buzz

«Αγαπούσε το χάος»: το «Rolling Thunder Revue» του Μάρτιν Σκορσέζε για τον Μπομπ Ντίλαν έχει trailer

στα 10

«Δεν έρχεσαι στη ζωή για να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Ερχεσαι για να τον δημιουργήσεις». Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα κάτσει φρόνιμα μπροστά στην κάμερα του Μάρτιν Σκορσέζε. Δείτε το trailer...

«Αγαπούσε το χάος»: το «Rolling Thunder Revue» του Μάρτιν Σκορσέζε για τον Μπομπ Ντίλαν έχει trailer

Μετά το «No Direction Home» του 2005, ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Ντίλαν, ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει με ένα δεύτερο πάνω στον Αμερικανό μουσικό, ποιητή και επαναστάτη της φολκ σκηνής των 70ς.

Το «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese» που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου στο Netflix, μάς επιστρέφει στο φθινόπωρο του 1975 και στην ιστορική ομότιτλη περιοδεία του Ντίλαν - μία σειρά live εμφανίσεων που δεν έμοιαζαν με τίποτα αντίστοιχο. Ο στόχος του Ντίλαν (ο οποίος ήταν πλέον καταξιωμένος καλλιτέχνης) ήταν να επιστρέψει σε μικρούς θέατρο και σε μικρές κωμόπολεις της χώρας - κάτι που ήταν εμπορικά καταστροφικό, αλλά απεικόνιζε το ανήσυχο πνέυμα του τραγουδοποιού.

Διαβάστε ακόμη: Ενώ εμείς περιμένουμε το «The Irishman», ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει καινούργια ταινία

Rolling Thunder Revue 607 1

Rolling Thunder Revue 607 2

Στην ουσία, το «Rolling Thunder Revue» ήταν ένα τσίρκο (για αυτό και το διάσημο βαμμένο πρόσωπο του Ντίναν), ή ένα μπουλούκι καθώς ο μουσικός συνοδευόταν κατά διαστήματα από ένα περιπλανώμενο καραβάνι ποιητών, μουσικών, συγγραφέων και άλλων καλλιτεχνών, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τους Τζόαν Μπαέζ, Πάτι Σμιθ, Αλεν Γκίνσμπεργκ, Τζόνι Μίτσελ, Ρίνγκο Σταρ, Ντένις Χόπερ, Σαμ Σέπαρντ και Μπέτι Μίντλερ.

Rolling Thunder Revue 607 3

«Ενα μέρος ντοκιμαντέρ, ένα μέρος συναυλιακό φιλμ και ένα μέρος πυρετικό όνειρο, το “Rolling Thunder” είναι μια μοναδική εμπειρία από τον κινηματογραφιστή Μάρτιν Σκορσέζε...» το παρουσιάζει το Netflix, αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας βάλει στο κλίμα καλύτερα από τον ίδιο τον Ντίλαν. Κι από τον τρόπο που η ματιά του Σκορσέζε πέφτει, για ακόμα μία φορά, πάνω του.

Πατήστε το play:

.

Διαβάστε ακόμα: