Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στον Μπομπ Ντίλαν με το «Rolling Thunder Revue»

στα 10

Ενα νέο ντοκιμαντέρ του Σκορσέζε για τον Μπομπ Ντίλαν θα κυκλοφορήσει στο Netflix μέσα στο 2019.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε επιστρέφει στον Μπομπ Ντίλαν με το «Rolling Thunder Revue»

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Ντίλαν, το επικής διάρκειας και φιλοδοξίας «No Direction Home» του 2005, το οποίο θεωρείται –όχι άδικα– από πολλούς ως το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Αμερικανό μουσικό.

Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Σκορσέζε από το να σχεδιάζει μια ακόμα ταινία αφιερωμένη στον Ντίλαν, η οποία θα φέρει τον τίτλο «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese» και θα κυκλοφορήσει στο Netflix κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με το Netflix, η ταινία θα «αιχμαλωτίζει το ανήσυχο πνεύμα της Αμερικής το 1975 και τη χαρμόσυνη μουσική που ο Ντίλαν έπαιξε ζωντανά το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς. Ενα μέρος ντοκιμαντέρ, ένα μέρος συναυλιακό φιλμ και ένα μέρος πυρετικό όνειρο, το “Rolling Thunder” είναι μια μοναδική εμπειρία από τον κινηματογραφιστή Μάρτιν Σκορσέζε».

Διαβάστε ακόμη: Ενώ εμείς περιμένουμε το «The Irishman», ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει καινούργια ταινία

No Direction Home 607

Αυτό που κάνει την ομώνυμη περιοδεία των ’70s να ξεχωρίζει, ωστόσο, από άλλες του Ντίλαν ήταν ότι κατά τη διάρκειά της ο μουσικός συνοδευόταν κατά διαστήματα από ένα περιπλανώμενο καραβάνι ποιητών, μουσικών, συγγραφέων και άλλων καλλιτεχνών, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τους Τζόαν Μπαέζ, Πάτι Σμιθ, Αλεν Γκίνσμπεργκ, Τζόνι Μίτσελ, Ρίνγκο Σταρ, Ντένις Χόπερ, Σαμ Σέπαρντ και Μπέτι Μίντλερ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία για το ποιοι ακριβώς θα εμφανίζονται στην ταινία, φήμες όμως θέλουν το φιλμ να περιλαμβάνει μια νέα συνέντευξη του Σκορσέζε με τον ακριβοθώρητο Ντίλαν, και ενδεχομένως υλικό από την ακυκλοφόρητη ταινία «Renaldo and Clara» που ο Ντίλαν σκηνοθέτησε κατά τη διάρκεια της ίδιας περιοδείας.

Ολα αυτά ακούγονται τουλάχιστον συναρπαστικά για τους φαν του Ντίλαν και όχι μόνο, κι ελπίζουμε το Netflix να τολμήσει μια παράλληλη κυκλοφορία της ταινίας και στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπως έκανε με το «Roma». Θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένουμε αρκετά για περισσότερες πληροφορίες, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί καν ακόμα η ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη