Buzz

Αλλο η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κι άλλο η Τζέντα των... Τζεντάι

στα 10

Το «Rogue One» και η Lucasfilm αποκαλύπτουν τον νέο πλανήτη στον Πόλεμο των Αστρων. Και, πραγματικά, δε βρίσκεται πολύ πολύ μακριά.

Αλλο η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας κι άλλο η Τζέντα των... Τζεντάι

Αν δεν είναι Γιάννης θα είναι Γιαννάκης. Κι αν δεν είναι Τζέντα, θα είναι Τζέντα, ή, μάλλον, αν δεν είναι Jeddah, θα είναι Jedha. Το «Rogue One» κι ο σκηνοθέτης του, Γκάρεθ Εντουαρντς, μάς κατατοπίζουν επισήμως για τον νέο πλανήτη που φιγουράρει στο origin story του «Πολέμου των Αστρων» που θα δούμε τον Δεκέμβριο και νιώθουμε ότι διαβάζουμε... lonely planet.

Δείτε ακόμη: Tο υπέροχο νέο τρέιλερ του «Rogue One: A Star Wars Story» είναι κάτι παραπάνω από τη βαριά ανάσα του Darth Vader

Rogue One 607

Rogue One 607

«Ενα μικρό, έρημο φεγγάρι, παγωμένο από διαρκή χειμώνα, η Τζέντα είναι η εστία ενός από τους πρώτους πολιτισμούς που εξερεύνησαν τη φύση της Δύναμης,» εξηγεί η παραγωγή. «Ενας κόσμος που κάποτε ήταν πολύ σημαντικός για τους Τζεντάι, η Τζέντα αποτελεί ιερό τόπο για προσκηνυτές απ' όλο το γαλαξία που αναζητούν πνευματική καθοδήγηση. Τώρα, η Αυτοκρατορία έχει καταλάβει την Τζέντα και μια μακροχρόνια μάχη μεταξύ των αυτοκρατορικών δυνάμεων και διάσπαρτων επαναστατών συνεχίζεται στους σημαδεμένους από το χρόνο δρόμους της πόλης.» Κι αν για τον υπόλοιπο, γήινο κόσμο, η Τζέντα είναι το πέρασμα των προσκηνυτών για τη Μέκκα, στον κόσμο του «Star Wars» η Τζέντα είναι γνωστή για ένα σπάνιο φυσικό στοιχείο στο έδαφός της, που ακόμα δεν είναι γνωστό και η Τζιν Ερσο της Φελίσιτι Τζόουνς, στο «Rogue One», θα κατευθυνθεί εκεί για να επιστρατεύσει ένα μέλος της αποστολής της. Γιατί όσο ζεις μαθαίνεις (άγνωστες γειτονιές του γαλαξία).

Διαβάστε ακόμη: