Buzz

O Βενσάν Λεντόν σκαλίζει την προτομή του «Rodin»

στα 10

Η βιογραφική ταινία για τον μυθικό γλύπτη έρχεται σύντομα στην οθόνη.

O Βενσάν Λεντόν σκαλίζει την προτομή του «Rodin»

Σκηνοθετημένη από τον Ζακ Ντουαγιόν ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο αυτή η βιογραφική ταινία για τον Ογκίστ Ροντέν, δίνει στον Βενσάν Λεντόν έναν ρόλο αντάξιο μιας λαμπρής καριέρας αλλά και του απόηχου που άφησε η σπουδαία ερμηνεία του στον «Νόμο της Αγοράς».

Το «Rodin» συναντά τον Ογκίστ Ροντέν λίγο μετά τα σαράντα του κι ενώ μπαίνει στην πιο δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής του έκφρασης, η οποία έδωσε ανάμεσα σε άλλα έργα όπως ό «Σκεπτόμενος» ή το «Φιλί», αλλά και αδριάντες σε συγγραφείς όπως ο Βικτόρ Ουγκό κι ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, οι οποίοι στην εποχή τους προκάλεσαν αντιδράσεις για την φόρμα τους.

Δείτε ακόμη: Ο Μπρουνό Ντιμόν θα ήθελε να σκηνοθετήσει μερικά επεισόδια του «Game of Thrones»

rodin 607

Ομως το φιλμ φυσικά θα έχει στο κέντρο του και την ταραχώδη σχέση του με την επίσης γλύπτρια Καμίλ Κλοντέλ και την μπερδεμένη δυναμική των σχέσεων του με την συζυγό του και τα μοντέλα του.

Με την επέτειο των εκατό χρόνων από τον θάνατο του γλύπτη τον Νοέμβριο του 2017, το φιλμ έχει αναμφίβολα το κατάλληλο timing, ελπίζουμε να έχει και κάτι παραπάνω να προσφέρει από τα συνηθισμένα υλικά ενός καλοφτιαγμένου biopic.

rodin 607

Δείτε πιο κάτω το πρώτο teaser του φιλμ.


rodin 607

Δείτε ακόμη: