Buzz

To «Rocketman» είναι η πρώτη ταινία από μεγάλο στούντιο που δείχνει γκέι σεξ

στα 10

Η ταινία έκανε χτες την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Καννών με αρκετά θερμές κριτικές.

To «Rocketman» είναι η πρώτη ταινία από μεγάλο στούντιο που δείχνει γκέι σεξ

Εκεί που τα άλλα μεγάλα στούντιο έκαναν τα στραβά μάτια, η Paramount κάνει το μεγάλο βήμα και είναι το πρώτο μεγάλο στούντιο που «επιτρέπει» ανδρικό γκέι σεξ στην μεγάλη οθόνη - στην ταινία του Ντέξτερ Φλέτσερ «Rocketman».

Η «φανταστική» βιογραφία του Ελτον Τζον έκανε την πρεμιέρα της χτες στο Φεστιβάλ των Καννών έχει αρκετές σκηνές μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών, Τάρον Ετζερτον (ο οποίος παίζει τον ρόλο του Τζον) και του Ρίτσαρντ Μάντεν (ο οποίος παίζει τον πρώτο του μεγάλο έρωτα και μάνατζέρ του Τζον Ριντ), να φιλιούνται, να κάνουν στοματικό έρωτα και σεξ, με τους δυο άντρες γυμνούς.

Αν και υπήρχαν και άλλες ταινίες στο παρελθόν που δεν φοβήθηκαν το ταμπού, όπως το «Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι και το πιο πρόσφατο «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» του Λούκα Γκουαντανίνο, καμία από αυτές δεν απευθύνονταν σε ιδιαίτερα μεγάλο κοινό και κυκλοφόρησαν από πιο καλλιτεχνικά στούντιο όπως η Focus Features και η Sony Pictures Classics αντίστοιχα.

Tο «Bohemian Rhapsody», η βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen (που παρεπιπτόντως ολοκλήρωσε ο Ντέξτερ Φλέτσερ, σκηνοθέτης του «Rocketman» μετά την αποχώρηση του Μπράιαν Σίνγκερ), άλλη μια ταινία με γκέι πρωταγωνιστή που βγήκε από μεγάλο στούντιο, την 20th Century Fox, δεν έδειξε απολύτως τίποτα!

Διαβάστε ακόμα: Blast from the Past: Οταν ο Ελτον Τζον γύριζε το βίντεο κλιπ του «I'm Still Standing» στις Κάννες

rocketman 607

Το γκέι σεξ θα έχει ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της ταινίας στην Κίνα, μια αρκετά μεγάλη αγορά, η οποία μάλιστα ανάγκασε το «Bohemian Rhapsody» να κόψει αρκετές σκηνές οι οποίες αναφέρονταν στην σεξουαλικότητα του Μέρκιουρι, για να παιχτεί η ταινία στους κινηματογράφους της.

Από την άλλη ο Ετζερτον, ο οποίος δηλώνει ετεροφυλόφιλος, δεν μπορεί να καταλάβει όλο αυτό τον πανικό που έχει προκαλέσει η ταινία λέγοντας «όλοι έχουν πάθει εμμονή με αυτό… Για μένα το να φιλήσω έναν άντρα στη σκηνή δεν είναι λιγότερο ελκυστικό από το να φιλήσω μια γυναίκα. Σε καμία περίπτωση δεν με απωθεί η ανδρική μορφή. Είναι ένα άβολο πράγμα ανεξάρτητα με τον ποιον ή ποια είσαι – δεν έχει διαφορά ανάλογα με τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις.»

Διαβάστε ακόμα: