Buzz

«Robin Williams, what a concept!» Ο Μπίλι Κρίσταλ τιμά τον φίλο του με τον καλύτερο τρόπο

στα 10

Προσπαθώντας να κρατηθεί ψύχραιμος, αλλά με κόμπο στη φωνή και υγρά μάτια, ο Μπίλι Κρίσταλ αποχαιρέτησε το φίλο του, Ρόμπιν Γουίλιαμς με ένα λόγο από καρδιάς.

«Robin Williams, what a concept!» Ο Μπίλι Κρίσταλ τιμά τον φίλο του με τον καλύτερο τρόπο

Πριν λίγες ώρες, στην τελετή απονομής των βραβείων Emmy, ο Μπίλι Κρίσταλ ανέβηκε στη σκηνή για να τιμήσει «τον αδελφό του στην κωμωδία» και κολλητό του φίλο στη ζωή Ρόμπιν Γουίλιαμς, στο καθιερωμένο «In Memoriam». Οπως κάθε σπουδαίος κωμικός γνωρίζει, η σοβαρότητα της στιγμής απαιτούσε αμεσότητα και έναν λόγο λιτό κι από καρδιάς. Ο Μπίλι Κρίσταλ κατάφερε να παραμείνει εγκρατής, γλυκός, πράος, όμως τα φωνήεντα στο λόγο του έσπαγαν. «Δεν μου είναι εύκολο να μιλάω για εκείνον στον παρελθοντικό χρόνο...»

Διαβάστε ακόμη: Τα Emmy παίζουν επαναλήψεις αλλά το «Breaking Bad» έχει την έξοδο που του αξίζει

Ο Μπίλι Κρίσταλ είχε πρωτοσυναντήσει τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στις stand up σκηνές της δεκαετίας του 70 στην Νέα Υόρκη και ήταν πεπεισμένος ότι «αυτός ο περίεργος τύπος θα μας αφήσει όλους χωρίς δουλειά». Το τρικυμία εν κρανίω ταλέντο του κωμικού ηθοποιού ήταν απαράμιλλο. Ολοι οι υπόλοιποι κατέβαζαν με δυσκολία και πειθαρχία και σκληρή δουλειά ατάκες, ιδέες και επιχειρούσαν δειλά τον αυθορμητισμό του αυτοσχεδιασμού. Ο Γουίλιαμς ανέβαινε στη σκηνή και σε δέκατα του δευτερολέπτου είχε σαρώσει τους πάντες με χειμαρώδη λόγο και ευφάνταστη χρήση του σώματος.

Αντί να γίνουν ανταγωνιστές, οι δυο τους έγιναν κολλητοί φίλοι. Οποτε είχε ο ένας κάποιο μεγάλο gig, ο άλλος εμφανιζόταν ως γκεστ. Στη δεκαετία του 80, μαζί με την Γούπι Γκόλντμπεργκ, οι Κρίσταλ και Γουίλιαμς ήταν οικοδεσπότες των φιλανθρωπικών Comic Relief specials που οργάνωνε το ΗΒΟ. Το 1997 είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην κωμωδία «Father’s Day», μαζί με την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους. Μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ένα νέο που προκάλεσε τον πιο ειλικρινή και αυθόρμητο θρήνο για τον αγαπημένο κωμικό, ο Μπίλι Κρίσταλ έγραψε μόνο δύο λέξεις: «no words». Διαβάστε περισσότερα για τη 40χρονη φιλία των Μπίλι Κρίσταλ και Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Billy Crystal Emmys Eulogy Robin Williams 607

«He made us laugh. Hard.» Με αυτή την ατάκα άνοιξε τον in memoriam λόγο του ο Μπίλι για το φίλο του Ρόμπιν. Μία ατάκα μεστή, ουσιαστική, δυνατή, αληθινή. Μετά από χιλιάδες λέξεις που έχουν γραφτεί για τον Γουίλιαμς τις τελευταίες 15 μέρες, αυτή η ατάκα κουβαλάει το απόσταγμα του ανθρώπου που χάσαμε.

«Το όμορφο φως του άστρου του θα συνεχίσει να λάμπει πάνω μας για πάντα. Με μία φλόγα τόσο δυνατή που θα ζεσταίνει τις καρδιές μας. Θα κάνει τα μάτια μας να αστράφτουν. Και θα μας εμπνέει να συλλογιζόμαστε τη μεγάλη ιδέα που ήταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς...»

.

Διαβάστε περισσότερα: