Buzz

Τζούλια Ρόμπερτς και Νικόλ Κίντμαν στο αμερικανικό ριμέικ του «Το Μυστικό στα Μάτια της»

στα 10

Ηταν ήδη ένα ατμοσφαιρικό, γεμάτο σασπένς αργεντίνικο θρίλερ που τιμήθηκε με Οσκαρ. Τώρα αποκτά την αμερικανική «μετάφρασή» του με εκπληκτικό καστ.

Τζούλια Ρόμπερτς και Νικόλ Κίντμαν στο αμερικανικό ριμέικ του «Το Μυστικό στα Μάτια της»

Κατά τον Κομφούκιο, όταν κάτι είναι καλό, δεν πρέπει να το αλλάζουμε. Αν, όμως, πρόκειται να φέρει εκατομμύρια εισιτήρια στα ταμεία, μήπως να το ξανασκεφτούμε; Το αργεντίνικο θρίλερ «El Secreto De Sus Ojos» του Χουαν Χοσέ Καμπανέλα (θυμηθείτε το εδώ) βγήκε στα φεστιβάλ και στις αίθουσες του κόσμου το 2009 και κέρδισε κοινό και κριτική. Μια χρονιά αργότερα τιμήθηκε με το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Στην Ελλάδα το είδαμε το καλοκαίρι του 2012 κι ήταν από τις καλλιτεχνικές και εισπρακτικές εκπλήξεις της σεζόν. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που το αμερικανικό ριμέικ του βρίσκεται στα σκαριά μ' ένα καστ δυναμίτη.

Διαβάστε ακόμη: Ετσι θα μοιάζει ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ στο «The Free State of Jones»

Το αμερικανικό «The Secret in their Eyes» θα είναι έτοιμο για τις αίθουσες στις 23 Οκτωβρίου. Σκηνοθετεί και διασκευάζει το σενάριο ο Μπίλι Ρέι, υποψήφιος για Οσκαρ Σεναρίου για τo «Captain Phillips» και η επίσημη σύνοψη δείχνει ότι η νέα ταινία έχει αρκετές, αν και όχι ουσιαστικές, διαφορές από την πρωτότυπη: Δυο πράκτορες του FBI, στενοί συνεργάτες, ο Ρέι και η Τζες, μαζί με την Εισαγγελέα Κλερ, συγκλονίζονται όταν ανακαλύπτουν ότι η έφηβη κόρη τής Τζες δολοφονήθηκε με άγριο και μυστηριώδη τρόπο. Σήμερα, δεκατρία χρόνια αργότερα, χωρίς να έχουν σταματήσει ούτε για μια μέρα να αναζητούν το δολοφόνο, ο Ρέι ανακαλύπτει καινούρια στοιχεία που είναι βέβαιος ότι θα οδηγήσουν στην επίλυση της υπόθεσης. Ο σκοπός είναι να συλλάβουν τον φρικτό εγκληματία και να μπορέσουν επιτέλους, ως ομάδα, να βάλουν τελεία στο δράμα τους. Κανείς του, όμως, δεν είναι προετοιμασμένος για το σοκαριστικό, αποτρόπαιο μυστικό που θα φέρει στην επιφάνεια τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η επιθυμία για εκδίκηση στην ανθρώπινη ψυχή. Υφαίνοντας μια ιστορία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το πολυεπίπεδο θρίλερ εξερευνά τα θολά όρια ανάμεσα στη δικαιοσύνη και την εκδίκηση και θέτει το ερώτημα: πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να διορθώσει ένα απροσμέτρητο λάθος;

Διαβάστε ακόμη: Είναι η Κρίστεν Στιούαρτ η νέα μούσα του Γούντι Αλεν;

Το ρόλο του σκοτεινού και γοητευτικού Ρικάρντο Νταρίν αναλαμβάνει ο Τσιγουετέλ Ετζιόφορ, ως Τζες θα συναντήσουμε την Τζούλια Ρόμπερτς και την Εισαγγελέα θα ενσαρκώσει η Νικόλ Κίντμαν - και μόνο το καστ αξίζει για να ξαναπερπατήσουμε στα σκοτεινά μονοπάτια της μνήμης του «The Secret in their Eyes». Δείτε παρακάτω την πρώτη φωτογραφία από την ταινία, περιμένουμε όμως και τη Νικόλ!

secret in their eyes 607

Διαβάστε ακόμη: Το μυστικό στα κλαμμένα μάτια της Τζούλια (ποια ταινία γυρίζει;)