Buzz

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ζωντανεύει τις «Μάγισσες» του Ρόαλντ Νταλ

στα 10

Το κλασικό μυθιστόρημα φαντασίας (ξανα)παίρνει το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη.

Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις ζωντανεύει τις «Μάγισσες» του Ρόαλντ Νταλ
Η Αντζέλικα Χιούστον στις «Μάγισσες» του 1990

Μετά το «The Walk» και το «Allied», ο Ρόμπερτ Ζεμέκις αφήνει στην άκρη για λίγο τον ρεαλισμό κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στον κόσμο της φαντασίας και των ειδικών εφέ που τον έκανε διάσημο, με μια νέα κινηματογραφική διασκευή στο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, «Οι Μάγισσες».

Ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις με τη Warner Bros. για να αναλάβει τη μεταφορά του κλασικού βιβλίου του Βρετανού συγγραφέα, το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1983 και έχει ως ήρωα ένα επτάχρονο αγόρι που βρίσκεται να καταδιώκεται από αληθινές μάγισσες.

Ο Ζεμέκις θα υπογράψει και το σενάριο της ταινίας, η οποία θα έχει ως παραγωγούς τον Αλφόνσο Κουαρόν και τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Ο τελευταίος, μάλιστα, επρόκειτο αρχικά να σκηνοθετήσει εκείνος το φιλμ (και θα ήταν σίγουρα μια εξαιρετικά ταιριαστή επιλογή), πριν το φορτωμένο του πρόγραμμα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τελικά το πρότζεκτ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Αϊβορι θέλει τον (συνταξιούχο) Ντάνιελ Ντέι Λιούς πρωταγωνιστή στην επόμενη ταινία του

Robert Zemeckis 607 Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις στα γυρίσματα του «The Walk»

Το βιβλίο έχει γνωρίσει άλλη μία κινηματογραφική διασκευή, το 1990, δια χειρός του Βρετανού σκηνοθέτη Νίκολας Ρεγκ, με την Αντζέλικα Χιούστον να ηγείται των διαβολικών μαγισσών επιδεικνύοντας ανατριχιαστικό προσθετικό μακιγιάζ και μια θεαματική μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο, η εκδοχή του Ζεμέκις αναμένεται να είναι πιο πιστή στο βιβλίο σε σχέση με την προηγούμενη, πιο ελεύθερη κινηματογραφική μεταφορά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες πρωτοκλασάτες ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα αναλάβουν αυτή τη φορά τους ρόλους των μαγισσών…

Προς το παρόν, δείτε παρακάτω το τρέιλερ της αρκούντως γκροτέσκ εκδοχής που υπέγραψε ο Νίκολας Ρεγκ.


Διαβάστε ακόμη

The Witches 607