Buzz

Ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ θεωρείται ύποπτος για το θάνατο της Νάταλι Γουντ

στα 10

Τριάντα έξι χρόνια μετά το θάνατο τής Νάταλι Γουντ, έξι αφότου ξανάνοιξε ο φάκελος της υπόθεσης, ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ θεωρείται «περισσότερο ύποπτος παρά ποτέ» για την αστυνομία του Λος Αντζελες.

Ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ θεωρείται ύποπτος για το θάνατο της Νάταλι Γουντ

Τον Νοέμβριο του 2011, τριάντα χρόνια αφότου η πανέμορφη ηθοποιός Νάταλι Γουντ πνίγηκε στην ακτή της Καλιφόρνια, σ’ ένα αδιευκρίνιστο «δυστύχημα» βγαλμένο από ταινία, οι αρχές βρήκαν νέα στοιχεία και ξανάνοιξαν την υπόθεση χωρίς να αποκαλύψουν την κατεύθυνσή τους. Ως τώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος για το μυστηριώδη θάνατο της Νάταλι Γουντ

Η εκπομπή του CBS, «48 Hours», που θα προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου (δείτε ένα απόσπασμα στο τέλος του κειμένου), φιλοξενεί κάποιους από τους αστυνομικούς των Αρχών του Λος Αντζελες που διεξάγουν την έρευνα και, μαζί, τα συμπεράσματά τους. Ο Υπαστυνόμος Τζον Κορίνα, για παράδειγμα, δηλώνει: «Ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ θεωρείται, πια, ύποπτος (person of interest) για το θάνατο της Νάταλι Γουντ, γνωρίζουμε πια ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που βρέθηκε με τη Νάταλι πριν την εξαφάνισή της». Αλλωστε, ήδη στην αρχή αυτού, του δεύτερου μέρους της έρευνας, το 2012, η αστυνομία άλλαξε τα αίτια θανάτου της Νάταλι Γουντ, από ατύχημα σε «πνιγμό και άλλα αδιευκρίνιστα αίτια».

νάταλι γουντ ρόμπερτ γουάγκνερ 607

Για την ιστορία, η Νάταλι Γουντ και ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ πρωτοπαντρεύτηκαν το 1957, χώρισαν πέντε χρόνια αργότερα και ξαναπαντρεύτηκαν το 1972. Το βράδυ του θανάτου της ηθοποιού, οι δυο τους, μαζί με τον Κρίστοφερ Γουόκεν, είχαν δειπνήσει σ’ ένα εστιατόριο στην Καταλίνα και επέστρεψαν στο γιοτ όπου έκαναν τις διακοπές τους. Στη διάρκεια της βραδιάς, στο πλοίο, μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι προέκυψε άγριος καυγάς μεταξύ των δύο αντρών, πιθανόν επειδή ο Γουόκεν κατηγορούσε τον Γουάγκνερ ότι αναχαιτίζει την καριέρα της γυναίκας του. Η Γουντ αποχώρησε για να κοιμηθεί, όταν όμως αργότερα ο Γουάγκνερ πήγε στην καμπίνα τους, δεν τη βρήκε εκεί.

νάταλι γουντ ρόμπερτ γουάγκνερ 607

Ο Γουάγκνερ, που θεώρησε ότι το τέντερ είχε λυθεί και η Γουντ ήταν στο κατάστρωμα προσπαθώντας να το δέσει, δήλωσε αργότερα: «Εχω ξανασκεφτεί εκείνο το βράδυ εκατομμύρια φορές. Κανείς δεν άκουσε το παραμικρό. Κατηγορώ τον εαυτό μου; Αν ήμουν εκεί, θα είχα μπορέσει να κάνω κάτι. Αλλά δεν ήμουν. Δεν την είδα.»

νάταλι γουντ ρόμπερτ γουάγκνερ 607

Ο Τζον Κορίνα εξηγεί στο «48 Hours» ότι ο Ρόμπερτ Γουάγκνερ δεν έχει δεχτεί, προς το παρόν, να επανακαταθέσει στην αστυνομία, σε αντίθεση με τον Κρίστοφερ Γουόκεν που μίλησε και πάλι στην αστυνομία. «Δεν θεωρώ ότι ο Γουάγκνερ έχει καταθέσει τις λεπτομέρειες που συμπίπτουν με τις δηλώσεις όλων των άλλων μαρτύρων στην υπόθεση,» λέει ο Κορίνα. «Νομίζω ότι διαρκώς αλλάζει λιγάκι την ιστορία του. Κι η δική του εκδοχή των γεγονότων δεν βγαίνει σωστή». Και προσθέτει, «Δεν έχουμε μπορέσει ν' αποδείξουμε ότι ο θάνατος της Νάταλι Γουντ ήταν δολοφονία. Ούτε, όμως κι ότι ήταν δυστύχημα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στο νερό. Πάντως, τα στοιχεία είναι αρκετά ύποπτα ώστε να θεωρούμε ότι κάτι συνέβη.» Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από το επεισόδιο του «48 Hours», με τίτλο «Natalie Wood: Death in Dark Wate», που θα προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου, ρίχνοντας θεωρητικά φως, ή ίσως μεγαλύτερο σκοτάδι, στις τελευταίες ώρες ζωής τής Νάταλι Γουντ.