Buzz

Πόσο θα στοιχηματίζατε για ενα Οσκαρ στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»;

στα 10

Οι πιθανότητες για υποψηφιότητα είναι πολλές. Για νίκη όχι.

Πόσο θα στοιχηματίζατε για ενα Οσκαρ στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»;

Οι (οσκαρικές) φήμες θέλουν τη Disney να ξεκινάει καμπάνια για να στείλει τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ στα Οσκαρ και ειδικότερα στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» των Τζο και Αντονι Ρούσο.

Δίκαιο, αν σκεφτεί κανείς πως το MCU (Marvel Cinematic Universe) ξεκίνησε με τον «Iron Man» του 2008 και μια δεκαετία μετά, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ (προσοχή: ακολουθούν spoilers) πεθαίνει με μεγαλοπρεπή, βαθιά συγκινητικό τρόπο στην ταινία που έχει κερδίσει ήδη τον τίτλο της πιο εμπορικής όλων των εποχών και θα ήθελε να συνοδέψει το θριαμβό της και με μερικά Οσκαρ (να το πούμε αυτό - με διαφορά καλύτερη ταινία από τον ήδη οσκαρούχο «Black Panther»).

Robert Downey

Είναι αστείο, αλλά αντίπαλοι του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, αν καταφερει να φτάσει στην πεντάδα θα είναι σίγουρα το φαβορί Χοακίν Φίνιξ για το ρόλο του Τζόκερ στο «Joker» του Τοντ Φίλιπς (έτοιμος να γίνει ο πρώτος ηθοποιός που θα κερδίσει Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για κομιξικό ήρωα). Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ είχε χάσει το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 2009 για το «Tropic Thunder» του Μπεν Στίλερ από τον Χιθ Λέτζερ που είχε κερδίσει μετά θάνατον το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Τζόκερ στο «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Αντίπαλός του θα είναι επίσης ο Αλ Πατσίνο για τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το 1993, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ έχασε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Chaplin» από τον Αλ Πατσίνο στο «Αρωμα Γυναίκας».

Ακόμη λοιπόν κι αν φτάσει στα Οσκαρ, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ δύσκολα θα μπορέσει να είναι αυτός ο νικητής (και αυτός που θα σηκώσει στους ώμους του την ιστορική νίκη του πρώτου κομιξικού ήρωα που κερδίζει Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου). Το μόνο που τον παρηγορεί - είμαστε σίγουροι - είναι ότι φήμες τον θέλουν να ανασταίνεται οσωνούπω ως Iron Man - για μια νέα διαδρομή του στο γοργά αναπτυσσόμενο MCU.


Διαβάστε ακόμη: Οσκαρ 2020: Αυτές είναι οι ταινίες που διεκδικούν το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας