Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θέλει να δούμε 9 μικρού μήκους που γύρισε με το κινητό του

στα 10

Eννέα, 30 δευτερολέπτων, color-coded ταινιάκια με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ γυρίζονται με ένα κινητό τηλέφωνο και φιλοδοξούν να αναγάγουν το micro filmmaking σε viral εμμονή. Δείτε τα.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θέλει να δούμε 9 μικρού μήκους που γύρισε με το κινητό του

Πρόκειται για ανάθεση. Μία ιδέα της διαφημιστικής προώθησης του νέου HTC κινητού. Το Μ9 θέλει μία color-coded σειρά από ελάχιστων δευτερολέπτων φιλμάκια να κινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού για τις δυνατότητες κινηματογράφησης του κινητού τηλεφώνου και να το προμοτάρουν. Υπέρ τους: δεν έχουν product placement μέσα στην ταινία - μόνο μια κάρτα στο τέλος κάνει τη σύνδεση. Εξτρα μπόνους: προσέλαβαν για πρωταγωνιστή έναν σταρ που μπορεί να διαχειριστεί το πρότζεκτ με χιούμορ και ενθουσιασμό για τις νέες τεχνολογίες. Τον Ρόμπερτ Iron-Man Ντάουνι Τζούνιορ.

Ο ίδιος ο Ντάουνι Τζούνιορ (κι ο σκηνοθέτης Ράσελ Σκοτ) επέλεξε τις ιδέες και τις θεματικές κάθε ταινίας. Ο,τι ακολουθεί είναι οι υπερρεαλιστικές φαντασιώσεις ενός ήρωα και του δαίμονα/ανταγωνιστή/nemesis του (τον ερμηνεύει ο Μπράιαν Σέιφερ). Κάθε ένα από τα ταινιάκια έχει διαφορετική ατμόσφαιρα και ταυτότητα: τρόμος, κωμωδία, φαντασία, νουάρ. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι όμως επιδεικνύει σωματικότητα και τόλμη σε ερμηνείες βωβού σινεμά.

Κι όλα πατούν σε συγκεκριμμένες υπαρκτές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και pop art αναφορές. Από την cult τηλεοπτική σειρά των 60ς «The Prisoner», μέχρι ένα mockumentary από τα γυρίσματα του «Tropic Thunder», κι από το διάσημο φιλμ νουάρ του Ρόμπερτ Ολντριχ «Kiss me Deadly», πίσω στο «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Ζορζ Μελιέ, τα 9 αυτά φιλμάκια παίρνουν την έμπνευσή τους από γνώριμα και κλασικά πλέον έργα τέχνης.

Δείτε τα όλα εδώ με τη χρωματική τους σειρά: λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, πράσινο, μπλε, μωβ, γκρι, μαύρο. Μπόνους το λευκό2.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Δείτε ακόμα: