Buzz

Ούτε βόμβες δεν σταματούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο!

στα 10

Ο Τοντ Φίλιπς αφηγείται την πρώτη μέρα γυρισμάτων του «Joker», όπου ο Ντε Νίρο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, αλλά... πήγε κανονικά στο πλατό.

Ούτε βόμβες δεν σταματούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο!

Στις 25 Οκτωβρίου, πέρσι το φθινόπωρο, την πρώτη μέρα των γυρισμάτων του «Joker» του Τοντ Φίλιπς, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έλαβε ένα πακέτο στα γραφεία του στην Tribeca που περιείχε βόμβα.

Το γεγονός επανέφερε σε συνέντευξή του ο Τοντ Φίλιπς, θέλοντας να τονίσει τον επαγγελματισμό του Ντε Νίρο. Σύμφωνα με τον Φίλιπς, αν για οποιοδήποτε λόγο ο Ντε Νίρο ανέβαλε την εμφάνισή του στο γύρισμα, η ταινία θα είχε πρόβλημα.

Θυμηθείτε την είδηση αναλυτικά: You talkin' to me? Μεταξύ άλλων Δημοκρατικών και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έλαβε τρομοκρατικό δέμα

Αλλωστε, τόσο ο ίδιος ο σκηνοθέτης όσο κι ο Χοακίν Φίνιξ έχουν ομολογήσει ότι ο Ντε Νίρο ήταν βασικός συντελεστής στη χαρτογράφηση του χαρακτήρα (καθώς το σενάριό τους δεν ακολουθεί πιστά τα κόμικς).

De Niro Joker 607

Η 70ς παράνοια των ερμηνειών του αριστοτεχνικού ηθοποιού - από τον «Ταξιτζή» μέχρι τον «Βασιλιά της Κωμωδίας»- ήταν καταλυτική για τον Χοακίν Φίνιξ και πώς ερμηνεύει το σκοτάδι του «Joker».

Προς έκπληξη όλων όμως, ο Ντε Νίρο δεν ακύρωσε τις υποχρεώσεις του απέναντι στην ταινία, αλλά πήγε κανονικά στο γύρισμα.

«Τον συνόδευσαν άντρες του FBI που ήρθαν για να ψάξουν το σετ» είπε ο Φίλιπς. «Και τότε σκέφτηκα: Ω Θεέ μου, έτσι θα πάει το γύρισμα; Κι εκείνος εμφανίστηκε σαν να μην τρέχει τίποτα, πανέτοιμος να πάμε πλάνο, απόλυτα διαβασμένος. Ηταν συγκλονιστικός!»

Αργότερα αποκαλύψθηκε ότι παρόμοιες βόμβες στάλθηκαν με 1-2 μέρες διαφορά στον Μπαράκ Ομπάμα, την Χίλαρι Κλίντον και τα γραφεία του CNN - όλοι διάσημοι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ που ασκούν αυστηρή κριτική στον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Ο Ντε Νίρο που δεν έχει κρύψει τη βαθιά αντιπάθεια, την οργή και την ντροπή του για την εκλογή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έκανε επίσημη δήλωση για το συμβάν, χρησιμοποιώντας το για να παρακινήσει τον κόσμο να τον καταψηφίσει στις εκλογές του 2020:

«Ευχαριστώ το Θεό που κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν είχαμε θύματα. Ευχαριστώ τους γενναίους υπάλληλους σεκιούριτι και τους αστυνομικούς που μάς προστάτευσαν. Υπάρχει κάτι πολύ πιο ισχυρό από τις βόμβες κι αυτό είναι το δικαίωμα ψήφου. Ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσει!»

Ολες οι φορές που ο Ντε Νίρο επιτέθηκε στον Τραμπ: