Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ετοιμάζει τις γροθιές του για το Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Η τελευταία ταινία του, «Hands of Stone», για τη ζωή του θρυλικού πυγμάχου Ρομπέρτο Ντουράν, μόλις προστέθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ετοιμάζει τις γροθιές του για το Φεστιβάλ Καννών

Θα καταφέρει άραγε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο να εξιλεωθεί για κινηματογραφικά ανοσιουργήματα όπως ο «Ατακτος Παππούς», που μοιάζουν να έχουν σπιλώσει την καριέρα του τα τελευταία χρόνια; Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αλλά το «Hands of Stone» σίγουρα μοιάζει με ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το φιλμ του Βενεζουελανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Γιακούμποβιτς (ο οποίος κάνει εδώ το αγγλόφωνο ντεμπούτο του) προστέθηκε μόλις στο επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ Καννών, όπου θα προβληθεί στο τμήμα των Ειδικών Προβολών, ενώ ταυτόχρονα το Φεστιβάλ θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας ως φόρο τιμής στην καριέρα του Ντε Νίρο.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016: Διαβάστε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Hands of Stone 2

Ο Ντε Νίρο επιστρέφει στις Κάννες έπειτα από τη θητεία του ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ το 2011. Για τις ανάγκες του «Hands of Stone», θα επιστρέψει επίσης στο ρινγκ, 36 ολόκληρα χρόνια μετά τον θρίαμβό του στο «Οργισμένο Είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία ξετυλίγει τη ζωή του θρυλικού πυγμάχου από τον Παναμά, Ρομπέρτο Ντουράν (τον υποδύεται ο Εντγκαρ Ραμίρεζ του «Carlos»), ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 1968, σε ηλικία 16 ετών, και αποσύρθηκε το 2002 σε ηλικία 50 ετών, έπειτα από 103 νίκες σε 119 αγώνες! Ο Ντε Νίρο ερμηνεύει τον μάνατζερ και προπονητή του, Ρέι Αρσελ, υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για την παγκόσμια φήμη και τις επιτυχίες του Ντουράν κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το «Hands of Stone», με συμπρωταγωνιστές τους Ελεν Μπάρκιν, Τζον Τορτούρο, Ανα ντε Αρμας και Ασερ Ρέιμοντ, θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 26 Αυγούστου, ενώ η παραγωγή και η διανομή ανήκουν στην εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος ελπίζει και σε μια έντονη παρουσία της ταινίας στα επόμενα Οσκαρ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στις Κάννες, ειδικά με αυτή την ταινία, “Hands of Stone”, για την οποία είμαι τόσο περήφανος», δήλωσε ο Ντε Νίρο. Κι εμείς, με τη σειρά μας, ελπίζουμε το αποτέλεσμα να τον δικαιώσει και να μας κάνει να ξεχάσουμε, έστω και για λίγο, τα πρόσφατα ατοπήματά του... Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.


Διαβάστε περισσότερα για το 69o Φεστιβάλ Καννών

Hands Of Stone poster