Buzz

Νεκρός βρέθηκε ο Ρομπ Στιούαρτ, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Sharkwater»

στα 10

Ο ίδιος είχε εξαφανιστεί από την Τρίτη και είχαν προηγηθεί εντατικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του όλες αυτές τις μέρες.

Νεκρός βρέθηκε ο Ρομπ Στιούαρτ, σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Sharkwater»

O 37χρόνος Καναδός σκηνοθέτης και θαλάσσιος βιολόγος Ρομπ Στιούαρτ βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στα ανοιχτά της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή μετά από εντατικές επιχειρήσεις που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες για τον εντοπισμό του. Ο ίδιος είχε εξαφανιστεί από την Τρίτη όταν αυτός και κάποιοι φίλοι του είχαν πάει για κατάδυση για να εξερευνήσουν το ναυάγιο της Βασίλισσας του Νασάου και να ξεκινήσουν έτσι τα γυρίσματα του «Sharkwater: Extinction», τη συνέχεια του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ του 2006 «Sharkwater» που μιλούσε για το παράνομο εμπόριο πτερυγίων καρχαρία και είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της πώλησής τους παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συστήνει τον Βιτάλι Μάνσκι, μια μαχητική φωνή από τη Ρωσία

robstewart

Ο Στιούαρτ είχε πάθος με την θάλασσα και την ζωή της από μικρή ηλικία, το οποίο τον οδήγησε να σπουδάσει βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο και ζωολογία και θαλάσσια βιολογία στην Κένυα και την Τζαμάικα. Είχε βάλει σαν σκοπό της ζωής του την διάσωση του πλανήτη προβάλλοντας τις ομορφιές του, επικεντρώνοντας περισσότερο την προσοχή του στα θαλάσσια οικοσυστήματα που διέτρεχαν κίνδυνο. Το 2012 με το ντοκιμαντέρ του «Revolution» εξέταζε την οικολογική καταστροφή του πλανήτη και το τι κάνουμε εμείς για να την αποτρέψουμε.

Η οικογένειά του με μια ανάρτηση της στην σελίδα του «Sharkwater» στο facebook είπε τα εξής: «Ο Ρομπ βρέθηκε νεκρός στον ωκεανό. Δεν υπάρχουν λόγια. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες σε όλους όσους βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του, και χαρούμενοι που ο Ρομπ πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Δουλεύουμε για το πως θα τιμήσουμε το υπέροχο αυτό έργο του. Η οικογένεια του σας ζητά να τους δώσετε χρόνο για να τον θρηνήσουν. Σας ευχαριστούμε.»

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Sharkwater» παρακάτω.


Δείτε ακόμη:

robstewart2