Buzz

Με γέφυρα την αγάπη... τρέιλερ για τις «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

στα 10

Οι «Οχθες», η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου είναι έτοιμες για την έξοδό τους στις ελληνικές αίθουσες, με ένα τρέιλερ που κόβει την ανάσα...

Με γέφυρα την αγάπη... τρέιλερ για τις «Οχθες» του Πάνου Καρκανεβάτου

Μετά το «Μεταίχμιο», το «Χώμα και Νερό» και το «Αθανασία - Καλά Κρυμμένα Μυστικά», ο Πάνος Καρκανεβάτος επιστρέφει με τη νέα του τέταρτη ταινία μυθοπλασίας που, με τίτλο «Οχθες» που γυρίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένων και των Σερρών που είναι και ο τόπος καταγωγής του σκηνοθέτη) και την Κωνσταντινούπολη και ετοιμάζεται για την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Μαρτίου από την Odeon.

Η επίσημη υπόθεση της ταινίας περιγράφει λίγα απ' όσα συμβαίνουν σε μια ιστορία βγαλμένη λες από την πιο σκληρή ελληνική πραγματικότητα, σε έναν τόπο που το όνειρο γίνεται εφιάλτης, η Ανατολή συναντά τη Δύση και η μοναδική γέφυρα ανάμεσα στις... όχθες ενός ποταμού ζωής και θανάτου είναι η αγάπη.

Οχθες 607

Ενα ποτάμι σύνορο. Στην όχθη του ένα φονικό ναρκοπέδιο, που μια διμοιρία φαντάρων ναρκαλιευτών προσπαθεί να το καθαρίσει. Ένας από αυτούς ο Γιάννης, σκορπά γύρω του τη φήμη ότι γητεύει το Κακό και ξετρυπώνει τον θαμμένο θάνατο εκεί, όπου τα μηχανήματα δεν μπορούν να βοηθήσουν. Κάτι ανάμεσα σε σαλό και άγιο, καλλιτέχνης του επίφοβου, χορευτής μπροστά στο στόμα του Άδη, έλκεται από την ιδέα του προσωπικού χαμού. Κανείς δεν τον περιμένει πουθενά. Δεν έχει κανέναν.

Τα βράδια συμμορίες περνούν παράνομους μετανάστες από το ποτάμι και κάποιες ώρες το ναρκοπέδιο λύνει τη σιωπή του μες στη νύχτα, όταν οι άτυχοι πέφτουν μέσα. Μια νέα γυναίκα, η Χρύσα, περνάει τα παιδιά των εξαθλιωμένων. Κάποιες φορές, εκτός από τα όνειρά τους, κουβαλούν στην πλάτη εν αγνοία τους ναρκωτικά. Έχει να θρέψει στόματα η Χρύσα. Τον πατέρα της, τον αδερφό της, το μωρό της. Την Μυρτώ την γέννησε πολύ νέα. Καρπός ενός βίαιου έρωτα με τον Λέβο, που κάνει κουμάντο στην μαφία του ποταμού. Είναι ο βασιλιάς στην όχθη και όλοι οι άγγελοι του ανήκουν, όπως λέει. Ο Λέβο με το κρύο αίμα και μια ρωγμή βαθιά στην καρδιά. Ακαθόριστης εθνικότητας, πολεμιστής χωρίς αφέντη.

Η Χρύσα, ένοχη στο κάθε της κοίταγμα στον καθρέφτη, θα πέσει πάνω στον Γιάννη και θα αναμετρηθεί με τη ματιά του αγίου της όχθης. Το παιχνίδι με τον θάνατο είναι η κοινή τους μοίρα. Ενας βαθύς δεσμός. Η ατίθαση ψυχή της Χρύσας βρίσκει απάγκιο. Με τον Γιάννη, μπορεί να φύγει μακριά από όλα αυτά. Κι ο Γιάννης βρίσκει την οικογένειά του. Το παιδί της Χρύσας, η Μυρτώ, γίνεται και δικό του παιδί. Ο έρωτας, γίνεται ο αρχάγγελος όλων των παιδιών, που περιφρουρεί το δικαίωμα στην αθωότητα.

Οι νόμοι των συμμοριών δεν συγχωρούν. Ο Λέβο θα θυσιαστεί, η Χρύσα θα χαθεί κι ο Γιάννης θα απομείνει να προσπαθεί να καταλάβει τι είναι η αγάπη, μέσα από ένα θαύμα.

Οχθες 607

Το τρέιλερ από τις «Οχθες» είναι εντυπωσιακό, γεμάτο αγωνία και μια διαρκή απειλή - ενδεικτικό της «λεπτής κόκκινης γραμμής» στην οποία ζουν οι ηρωές τους, σίγουροι πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν σε έναν τοπίο που μυρίζει θάνατο, με τον Καρκανεβάτο να αφηγείται για ακόμη μια φορά μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία με φόντο έναν αφιλόξενο τόπο.

Η ταινία, σε σενάριο του ίδιου του Πάνου Καρκανεβάτου και του Ισίδωρου Ζουργού είναι μια παραγωγή της Vergi Film Productions, σε συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας και έχει την υποστήριξη των Media Programme και Eurimages. Συμπαραγωγοί είναι επίσης το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η NOVA αλλά και η ΝΕΡΙΤ. Πρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ελενα Μαυρίδου, Levent Uzumcu, Γιάννης Καλατζόπουλος, Εκτoρας Καλούδης, Ταξιάρχης Χάνος, Θανάσης Ταταύλαλης, Σίμος Τσακίρης, Κίμωνας Κουρής, Εφη Δρόσου, Τίμος Παπαδόπουλος, Ελένη Θυμιοπούλου, Erik Schaffler και Anke Carmela Roder.

Οι «Οχθες» θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Μαρτίου από την Odeon.


Διαβάστε ακόμη: