Buzz

Ο Γιάννης Αγγελάκης θα είναι για πάντα η Τάρα στην «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά»

στα 10

Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Αγγελάκης, ο make-up artist, σόουμαν και ηθοποιός που άφησε για πάντα το σημάδι του στο σινεμά ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα.

Ο Γιάννης Αγγελάκης θα είναι για πάντα η Τάρα στην «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά»

Μπορεί να μην εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο σινεμά, ο Γιάννης Αγγελάκης όμως έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην «Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα με τον τρόπο εκείνο που δεν θα μπορούσε να το κάνει κανείς άλλος - και σε κάθε περίπτωση όχι με το ίδιο ταλέντο και την ίδια ξέφρενη επιτυχία.

Στο ρόλο μιας Divine των Αθηνών, super girl από τα ελάχιστα της ελληνικής ποπ κουλτούρας και σε διπλό ρόλο έκπληξη, ο Γιάννης Αγγελάκης δεν ήταν ένα απλά αγόρι που υποδυόταν το κόρίτσι, αλλά ένα κορίτσι που τόλμησε να τα βάλει με τον γιγαντιαίο μουσακά στην προφητική ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα και κατάφερε να τον... νικήσει. Και θα αρκούσε - για να μην τον ξεχάσουμε ποτέ - ότι τραγουδάει έτσι το ελληνικό cover version του «Walk on By» σε στίχους του Πάνου Κούτρα σε μια από τις ωραιότερες σκηνές της ταινίας.

Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 607 Η Τάρα στο δωμάτιο της σε σκηνή από την ταινία

Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 607 Με τον Χρήστο Μάντακα σε σκηνή από την ταινία

«Ο Γιάννης ήταν ένας απο τους πιο υπέροχους, ταλαντούχους και όμορφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ενα πολύπλευρο ταλέντο που δύσκολα μπορείς να το κατατάξεις κάπου. Την ερμηνεία του στην "Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσσακά" την θεωρώ από τις καλύτερες στις ταινίες μου. Ηταν πολυεπίπεδη, ελαφριά και συγχρόνως βαθιά ανθρώπινη. Ηταν ένα πολύ δύσκολος ρόλος σύνθεσης, έπαιζε τον ρόλο μιας νέας αισόδοξης κοπέλας που αγνοώντας τους κινδύνους και δυσκολίες της ζωής ακολουθεί το όνειρο της! Συγχρόνως υπήρχαν και μεγάλα πρακτικά προβλήματα, αφού ήταν μια ταινία που την έκανα με δικά μου χρήματα και πήρε τέσσερα χρόνια να ολοκληρωθεί. Ο Γιάννης ήταν πάντα υποστηρηκτικός, ακούραστος, ανεξάντλητος όλα αυτά τα χρόνια. Ηταν για μένα μια πηγή έμπνευσης. Δεν θα πάψω ποτέ να τον ευχαριστώ», δηλώνει στο Flix ο Πάνος Χ. Κούτρας.

Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 607 Με τον Πάνο Χ. Κούτρα στα γυρίσματα

Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 607 Από τα γυρίσματα της ταινίας

Ο Γιάννης Αγγελάκης πέθανε στα 45 του χρόνια στην Αθήνα. Λίγες ημέρες πριν είχε παρουσιάσει την τελετή λήξης του 10ου Outview Film Festival.

Δείτε εδώ τον Γιάννη Αγγελάκη σε μερικές κλασικές σκηνές της cult «Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά»:



Δείτε εδώ περισσότερο Γιάννη Αγγελάκη στο making of της «Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά», όπως αυτό βρίσκεται στην ελληνική έκδοση DVD που κυκλοφορεί από την Feelgood Entertainment: