Buzz

Sign o' the Times: O Prince νεκρός στα 57 του χρόνια

στα 10

Ενας από τους πιο διαδραστικούς μουσικούς της γενιάς μας έφυγε από τη ζωή. Ο Prince πέθανε σήμερα 21 Απριλίου του 2015, στα 57 του χρόνια.

Sign o' the Times: O Prince νεκρός στα 57 του χρόνια

Επιβεβαιώνεται η είδηση πως ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στο Paisley Park στη Μινεσότα σήμερα το πρωί είναι ο Prince. Ο τραγουδιστής, συνθέτης, είδωλο και εκφραστής μιας ολόκληρης εποχής είχε ένα επείγον ιατρικό επεισόδιο μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στις 15 Απριλίου, ενώ ακύρωσε δύο από τις συναυλίες του λόγω προβλημάτων υγείας (η επίσημη ανακοίνωση δεν έλεγε κάτι σοβαρότερο από "γρίπη").

This is what it sounds like when doves cry: Το Flix αποχαιρετά τον Prince και θυμάται τις φορές που φώτισε την μεγάλη οθόνη μία μικροκαμωμένη φιγούρα με τεράστιο εκτόπισμα...

Prince 607

UPDATE: Μία πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας δίνει λίγες περισσότερες πληροφορίες για το θάνατο του 57χρονου καλλιτέχνη.

«Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί και οι πρώτες βοήθειες βρήκαν έναν άντρα αναίσθητο στο ασανσέρ του κτιρίου» δήλωσε ο Σερίφης Τζιν Ολσον. «Οι νοσοκόμοι επιχείρησαν να τεχνητή αναπνοή αλλά δεν μπόρεσαν να τον σώσουν...»

Σύμφωνα με τον Ολσον οι πρώτες βοήθειες έφτασαν στις 9.43 το πρωί στο Paisley Park (το σπίτι και στούντιο ηχογράφησης του Prince) και τελικά ανακοίνωσαν επισήμως το θάνατο του Prince στις 22.07.

Ο ατζέντης του Prince επιβεβαίωσε μερικές ώρες μετά τα δυσάρεστα νέα: «Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο θρυλικός καλλιτέχνης, ο εμβληματικός μουσικός Prince Rogers Nelson πέθανε στο σπίτι του στο Paisley Park σε ηλικία 57 ετών. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του αυτή τη στιγμή...»

Prince 607

O Πρόεδρος Ομπάμα, γνωστός φαν του Prince, έβγαλε αμέσως ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου στο Facebook:

«Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν εμβληματικό καλλιτέχνη. Η Μισέλ κι εγώ θέλουμε να ενώσουμε τη θλίψη μας με εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο που θρηνούν τον αφινίδιο θάνατο του Prince. Eλάχιστοι καλλιτέχνες υπήρξαν τόσο επιδραστικοί στη μουσική κι ακόμα λιγότεροι άγγιξαν τόσους ανθρώπους με το ταλέντο τους. Ο Prince όμως ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς και γενναιόδωρους μουσικούς της εποχής μας και μπορούσε να παίξει τα πάντα - funk, R&B, Rock 'n' Roll. Ηταν βιρτουόζος κιθαρίστας, ιδιοφυής μαέστρος και ένας ηλεκτρισμένος ερμηνευτής. Η δύναμη της ψυχής ξεπερνά όρια και κανόνες είχε πει κάποτε ο Prince - και δεν υπήρχε κανείς με πιο δυνατή, θαρραλέα και δημιουργική ψυχή. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, την μπάντα του κι όσους τον αγάπησαν...»

Tags: Prince