Buzz

Για όλα τα «When a Man Loves a Woman» που τραγούδησε ο Πέρσι Σλέτζ στο σινεμά...

στα 10

Στα 73 του χρόνια πέθανε ο Πέρσι Σλετζ, διάσημος για το αειθαλές «When a Man Loves a Woman».

Για όλα τα «When a Man Loves a Woman» που τραγούδησε ο Πέρσι Σλέτζ στο σινεμά...

Οσα νούμερο ένα χιτς κι αν είχε ο Πέρσι Σλετζ, τίποτα δεν θα συγκρινόταν με την επιτυχία του «When a Man Loves a Woman» που ηχογραφήθηκε το 1966 για να φτάσει στην κορυφή των τσαρτς και να συνδεθεί για πάντα με το όνομα του ερμηνευτή του και να αποτελέσει ένα all-time classic, που όμως δεν χάρισε ποτέ στον δημιουργό του ούτε ένα σεντ.

«Αυτή ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρα ποτέ. Αλλά δεν είμαι πικραμένος. Φαντάζομαι πως ήταν θέλημα Θεού. Αυτό είναι ο παππούς όλων μου των τραγουδιών. Το αφεντικό όλων μου των τραγουδιών. Σέβομαι απεριόριστα αυτό το τραγούδι. Πάντα θα το κάνω.», είχε δηλώσει ο Πέρσι Σλετζ βλέποντας το τραγούδι του να χρησιμοποιείται στο σινεμά και την τηλεόραση, να διασκευάζεται από δεκάδες άνδρες και γυναίκες και να φτάνει ξανά στο τοπ τεν της Αγγλίας το 1987.

Percy Sledge 607

Μια πρόχειρη έρευνα αποδεικνύει πως το «When a Man Loves a Woman» έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές (από το «Moonlighting» μέχρι τους «Simpsons») και ακόμη περισσότερες ταινίες, με εξέχουσες περιπτώσεις τη «Μεγάλη Ανατριχίλα» του 1983, το ομώνυμο «When A Man Loves A Woman» του 1994 και τους τίτλους αρχής στο «Παιχνίδι των Λυγμών» το 1992.




Διαβάστε ακόμη: