Buzz

Οταν η Νάνσι Ρέιγκαν βρέθηκε στο ίδιο πλατό με τον Ρόναλντ της καρδιάς της

στα 10

Στα 94 της χρόνια πέθανε η Νάνσι Ρέιγκαν, η ισχυρή πρώην πρώτη κυρία των Η.Π.Α. που γνωρίστηκε με τον Ρόναλντ όταν ήταν ακόμη και οι δύο σταρ του σινεμά.

Οταν η Νάνσι Ρέιγκαν βρέθηκε στο ίδιο πλατό με τον Ρόναλντ της καρδιάς της

Εφερε ξανά το γκλαμ στο Λευκό Οίκο, υπήρξε ακούραστη σύντροφος και «συνεργάτης» του Ρόναλντ, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πρώτες κυρίες των Η.Π.Α., διάσημη για το κοινωνικό της έργο αλλά και τις υπερσυντηρητικές της απόψεις, σύμμαχος στα σκοτεινά χρόνια διακυβέρνησης του Ρέιγκαν, η γυναίκα που φρόντιζε προσωπικά το συζυγό της στην τελευταία δεκαετίας της ζωής του, όταν αυτός έβλεπε το Αλτσχάιμερ να σβήνει μια μια τις ένδοξες μνήμες ενός χρυσού παρελθόντος.

Οπως όμως συνέβη με τον αγαπημένο της, η καριέρα της Νάνσι Ντέιβις ξεκίνησε και αυτή από τα πλατό του σινεμά, σε μια καριέρα που διακόπηκε από τη γνωριμία της με τον Ρόναλντ και την επιθυμία της να τον βοηθήσει να φτάσει μέχρι το Λευκό Οίκο.

Θυμηθείτε ακόμη: Η Τζέιν Φόντα διασκεδάζει στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν: δείτε την πρώτη σκηνή από το «The Butler» του Λι Ντανιελς

Nancy Reagan 607

Η Νάνσι Ντέιβις ήταν κορίτσι της Metro Goldwyn Mayer από το 1949 με μικρούς ή μεγαλύτερους ρόλους δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές (στο «The Doctor and the Girl» με τον Γκλεν Φορντ, στο «East Side, West Side» με την Μπαρμπρα Στάνγουικ, στο δικό της αγαπημένο «Night Into Morning» εμ τον Ρέι Μίλαντ), σε μια καριέρα που έδειχνε πως γρήγορα θα την έκανε πρωταγωνίστρια.

Το 1952 και ενώ είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την MGM προκειμένου να κυνηγήσει περισσότερους ρόλους, η Νάνσι Ντέιβις θα γνώριζε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, σταρ της εποχής και πρόεδρο του Σωματείου των Αμερικάνων Ηθοποιών, θα τον παντρευόταν και θα έμενε έγκυος, όλα την ίδια χρονιά, κρατώντας ωστόσο το Ντέιβις ως επαγγελματικό της όνομα και συνεχίζοντας να παίζει σε δεύτερους ρόλους.

Nancy Reagan 607

Nancy Reagan 607

Στην πραγματικότητα η Νάνσι Ντέιβις ήταν πιο «συντηρητική» απ' ότι επέβαλε το star system της εποχής και οι πραγματικές της φιλοδοξίες δεν είχαν να κάνουν με τον κόσμο του θεάματος, στον οποίο έμεινε μέχρι και το 1962, όταν και αποσύρθηκε. Σύμφωνα με την ίδια: «Δεν ήμουν ποτέ πραγματικά μια γυναίκα καριέρας. Εγινα μόνο επειδή δεν είχα βρει τον άνδρα που ήθελα να παντρευτώ. Δεν μπορούσα να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Οπότε έγινα ηθοποιός».

Μετά το γάμο της με τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, το ζευγάρι εμφανίστηκε για μια και μοναδική φορά μαζί στο σινεμά, στο «Hellcats of the Navy» του 1957 με τις κριτικές να ασχολούνται περισσότερο με τη συζυγική ζωή τους παρά με την ίδια την ταινία.

Nancy Reagan 607

Σύμφωνα με την ιστορία, η Νάνσι Ρέιγκαν (ως Ντέιβις) είχε σχέσεις με πολλούς σταρ της εποχής (από τον Κλαρκ Γκέιμπλ μέχρι τον Πίτερ Λόφορντ). Το 1949 γνώρισε τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, ζητωντας του ως Προέδρου του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών να σβήσει το όνομά της που είχε βρεθεί λόγω συνωνυμίας στη μαύρη λίστα του Γερουσιαστή ΜακΚάρθι. Ο Ρέιγκαν είχε ήδη χωρίσει από την Τζέιν Γουάιμαν και δεν ήταν ακριβώς πρόθυμος για γάμο, οπότε και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ζητήσει σε γάμο τη γυναίκα της ζωής του.

Μια από τις πιο διάσημες ατάκες της Νάνσι Ρέιγκαν ήταν αυτή: «Ηξερα ότι το να είμαι σύζυγος του Ρόναλντ ήταν ο ρόλος που ήθελα να παίξω στη ζωή μου».

Nancy Reagan 607

Δείτε εδώ το τρέιλερ από το «Hellcats of the Navy»:


Διαβάστε ακόμη: «Stop Hanoi Jane»: μία σελίδα στο facebook κριτικάρει την Τζέιν Φόντα στο ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν