Buzz

Καμία ελπίδα για τον κόσμο χωρίς τον Λέοναρντ - Μr. Spock - Νιμόι στη ζωή!

στα 10

Στα 83 του χρόνια, ο Λέοναρντ Νιμόι αφήνει το θρύλο του Star Trek χωρίς τον Mr. Spock που αγαπήσαμε.

Καμία ελπίδα για τον κόσμο χωρίς τον Λέοναρντ - Μr. Spock - Νιμόι στη ζωή!

Ηταν μόλις πριν λίγες ημέρες όταν φίλοι και θαυμαστές εύχονταν καλή ανάρρωση στον Λέοναρντ Νιμόι, o οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από πόνους στο στήθος. Ηταν το Φεβρουάριο του 2014, όταν αποκάλυψε δημόσια πως πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά που έκοψε το τσιγάρο, ευαισθητοποιώντας μια ολόκληρη κοινότητα γύρω από την πάθηση που βρίσκεται στην τρίτη θέση των αιτιών θανάτου στην Αμερική.

H συζυγός του επιβεβαίωσε το θανατό του το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου, κλείνοντας την αυλαία σε μια από τις πιο ξεχωριστές και συναρπαστικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του θεάματος. Ποιητής, φωτογράφος και ηθοποιός, ο Λέοναρντ Νιμόι έμελλε να στιγματιστεί από το ρόλο του Σποκ στη saga του «Star Trek» και να γίνει ένας από τους πιο cult χαρακτήρες στην τηλεοπτική ιστορία.

Διαβάστε ακόμη: To Χόλιγουντ, ο Λευκός Οίκος, η NASA και οι γαλαξίες αποχαιρετούν τον Mr. Spock

Leonard Nimoy 607

Στην πρώτη του αυτοβιογραφία που εκδόθηκε το 1977 με τίτλο «I Am Not Spock» έγραφε: «Στον Σποκ βρήκα τα καλύτερα και από τους δύο κόσμου που ήθελα να ζω: να είμαι μαζικά αποδεκτός και ταυτόχρονα να μπορώ να παίζω τον μοναχικό εξωγήινο μέσα από το χαρακτήρα του Σποκ». Η δεύτερη αυτοβιογραφία του ήρθε να επιβεβαιώσει πως μέσα στα χρόνια ο Λεόναρντ Νιμόι δεν έπαιζε μόνο τον Σποκ αλλά ήταν ο Σποκ. Κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο «I Am Spock».

Εκτός από το «Star Trek», ο Νιμόι πρωταγωνίστησε και στο τηλεοπτικό «Mission: Impossible», ενώ δούλεψε και στο θέατρο (είναι διάσημος ο ρόλος του ως Τέβιε στο «Βιολιστή στη Στέγη»), ενώ έγραφε ποίηση και εξέδωσε βιβλία με τις φωτογραφίες του. Σκηνοθέτησε επίσης δύο από τις ταινίες του franchise, αλλά και επεισόδια της σειράς και τραγούδησε ποπ τραγούδια και έκανε εμφανίσεις ως Σποκ σε συνέδρια φανατικών του «Star Trek».

Leonard Nimoy 607

Στο κινηματογραφικό reboot του «Star Trek» το 2009 που σκηνοθέτησε ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, ο Λέοναρντ Νιμόι υποδύθηκε τον Σποκ σε μια από τις ωραιότερες και πιο συγκινητικές στιγμές των τελευταίων χρόνων - ενώπιον του νέου Σποκ Ζάκαρι Κουίντο. Μια σκηνή που περιγράφει περισσότερο από οτιδήποτε τους λόγους για τους οποίους ο Νιμόι ήταν κάτι περισσότερο από ένας θρύλος, κάτι περισσότερο από μια ιδέα, ένας άνθρωπος από άλλο πλανήτη που έμαθε να ζει ανάμεσα με τους θνητούς.


To τελευταίο του tweet στον ζωηρό λογαριασμό του στο Twitter έγραφε ένα μικρό απόσταγμα και ποίησης, λίγο πριν ο Λέοναρντ Νιμόι κάνει το τελευταίο του διαγαλαξιακό ταξίδι. Από τη ζωή στο θάνατο.

Διαβάστε ακόμη:

Leonard Nimoy gif